ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | A támadó harmadban nyertük meg a találkozót

Közzétéve: 2023-03-07

Cimkék:  U 16

Serdülő csapatunk újabb helyosztó meccset vívott vasárnap este, az ellenfél a Kárpáti Farkasok együttese volt. A vendégcsapat mindössze két sor játékost tudott felvonultatni erre a mérkőzésre.

A debreceni kaput Dorogi Vince őrizte. Eléggé gyengén kezdtek a srácok, az ellenfél már a 2. percben betalált, a gólt emberelőnyben Józsa szerezte. A debreceni alakulat gyorsan javított, az 5. percben Szűcs nagy bombával kiegyenlített. A harmad felénél Borbást vitték ki, de a Farkasok nem tudták gólra váltani a második előnyüket. A mieink viszont egymás után kétszer is beköszöntek a vendégcsapatnak; 15.18-nál Lékó, alig több, mint egy perccel utóbb Dankó talált be.

A 2. játékrész az elsőhöz hasonlóan kezdődött, Polgár egy gólra hozta fel a vendégeket, de a mieink válasza sem késett sokáig. 31.55-nél Nábrádi, majd a harmad vége felé Vona szerzett találatot, kezdett alakulni a gólkülönbség.

A 3. harmad Korein kiállításával kezdődött, majd egy kis csetepatéra is sor került. 46.24-nél Domokos zárkóztatta feljebb a csapatát, majd Szűcs állította vissza a három gólos különbséget. 54.22-nél éppen emberfórban hokiztunk, amikor korongszerzés után Józsa lépett ki és nem hibázott. Ez az akció nem tetszett annyira, az már inkább, hogy az 56. percben Máthé biztos kézzel értékesített egy emberelőnyt. 57.52-nél a Farkasok időt kértek, de nem tudtak már feljebb zárkózni.

A debreceni együttes eléggé lazán, néha pontatlanul védekezett, elöl azonban szép akciókat produkáltak a srácok. A jövő vasárnap  még hátra van egy újpesti vendégszereplés, jó lenne ott a maihoz hasonló, vagy még jobb mérkőzést játszani. 

A találkozót szakvezetőnk, Berta Ákos értékelte:

„A korán bekapott gólra már az első harmadban jó választ adtak a srácok.  Az ellenfél csak két sorral érkezett, de nem mozogtak úgy a lábak, hogy ezt teljes mértékben ki tudjuk használni. Néha hiányzott a sebesség egy-egy korongszerzés után, de a sok védekező harmadbeli pontatlanság ezúttal nem bosszulta meg magát, mivel a támadó zónában agilisak és effektívek voltak a játékosaink. Az előző meccsekhez képest többször választottak  jó megoldásokat az első passzoknál, így gyorsabban tudtak eljutni az ellenfél kapuja elé, aminek meg is lett az eredménye. A védekező zónában a korong nélküli játékunk még hagy kívánni valót maga után, egy kis higgadtsággal megelőzhető lett volna egy-két kapott gól. Összességében gratulálunk a csapatnak!"

2023. március 05. 17.25 Debreceni Jégcsarnok 
U16 364
DEAC Jégkorong Akadémia – Kárpáti Farkasok 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)
Gólszerzők
: Szűcs (2), Vona, Lékó, Nábrádi, Máthé  és Dankó, illetve Józsa (2), Polgár és Domokos

 =Müller Károly=