ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | Egy emberelőnyös gól döntött

Közzétéve: 2023-03-07

Cimkék:  NU 25

Március első vasárnapján elkezdődtek a női 25/B bajnokság elődöntő mérkőzései a Keleti-és a Nyugati- csoport legjobb két együttesének részvételével. Ennek megfelelően, a Nyugati első FTC-Telekom a FC Hatvan Girls együttesével, míg FTC mögött végzett Rampage Woman’s Hockey B a mieinkkel méri össze az erejét. Az elődöntő meccsei 2 győztes találkozóig tartanak. A debreceni lányok vasárnap a sorsolás szerint lejátszották az első veszprémi találkozójukat.

A mieink kapuját ezen a meccsen Poltzer Renáta védte. Sajnos nem kezdődött túl jól az elődöntő, a nevezési létszámunk nem érte el a két és fél sort, míg az ellenfél 16+2 játékost nevezett be a találkozóra. A testsúly és gyorsaság tekintetében egyaránt nagy előnyben lévő ellenfél azonnal megpróbálta kamatoztatni az erőfölényét. A lányaink kemény harcot vívtak az erősen támadó ellenféllel, mind a két oldalon történek kiállítások.13.03-nál Juhász-Berencsi Luca nagy szóló végén betalált a Rampage hálójába. 17.33-nál a gólszerzőnket állították ki, az ellenfél azonban nem boldogult a védekezésünkkel. Nem sokkal később Salamon Bodzát ültették ki, ezt a lehetőséget már kihasználták a veszprémiek, Zsobrák Hanna Lili emberfórból egyenlített.

A 2. játékrészben fokozódott az ellenfél nyomása, ami a 25. percben gólt hozott, Rózsa volt a gól szerzője, de a debreceni lányok nem adták fel, Lányi Anna lőtte be Bereczki Dóra átadását. A 32. percben Dancsfalvi Norbert vezetőedző időt kért, nem is eredmény nélkül, mivel a középső harmadban az ellenfél már nem tudott betalálni, pedig volt egy emberhátrányos szituációnk is.

Sajnos, ez sem volt elegendő, a 3. harmad 4. percében Nagy Dorinát vitték ki, ezt az előnyét pedig Zsobrák révén kihasználta a Rampage. Bár a debreceni különítmény tovább küzdött, erejük már kevés maradt, így az utolsó 7 percben adódott két emberelőnyös szituációt nem sikerült kihasználnunk.

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, két gólt lőttek, önfeláldozóan védekeztek, Poltzer Renáta a kapuját fenyegető 46 lövésből 43-at hárított, 93,48 %-os hatékonysággal védett. 

A mérkőzést Dancsfalvi Norbert vezetőedző értékelte:

„Bár három meghatározó játékosunk hiányzott a keretből, a lányok kiválóan hokiztak. Két gólt szereztek és hármat kaptak, mindegyiket kipattanóból. Az ellenfél zömében A-csoportos játékosokból állt, akik rendszeresen átjátszanak a B-csoportba. Már látjuk, hogy a következő előöntő mérkőzésen/mérkőzéseken sem lesznek ideálisak a mieink kondíciói, de mindent meg fogunk tenni a jó szereplés érdekében!”

2023. március 05. 13.45 Veszprémi Jégcsarnok
NU25 B 62  
Rampage Woman’s Hockey B – Debreceni HK 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzők
: Zsobrák (2) és Rózsa, illetve Juhász-Berencsi és Lányi

 =Müller Károly=