ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Jó kezdés után ellépett az ellenfél

Közzétéve: 2023-03-06

Cimkék:  U 21

Junior csapatunk pénteken este játszotta le a harmadik, egyben utolsó negyeddöntős mérkőzését. A párviadal ekkor 1-1-re állt és úgy látszott, hogy a napi forma dönt majd a továbbjutásról.

A debreceni akadémisták hálóját ezen a meccsen Végh Dániel védte. Korai gólnak örülhettek a mieink, 00.54-nél Jakabfytól indult az akció, majd Takács átadását Nyisztor vágta be. 04.54-nél Jakabfy-Mihalik Sándor Bence volt a korong útja, aki már a második gólunkat szerezte. Minden szépnek és jónak látszott, erősen nyomtunk, de aggasztó volt, hogy két emberelőnyös szituációban sem sikerült betalálni.

A 2. játékrész kezdetén Jakabfy került a büntetőpadra, a hazai előnyt Nádor használta ki, Borbát azonban emberelőnyből villámgyorsan válaszolt. Az ellenfél hamar átvette a mérkőzés irányítását, a 26. percben Rácz találatával szorosra jöttek fel. Nagy nyomást helyeztek ránk a BJA-sok, nehéz perceket élt át a mieink védelme. A 35. percben Mihalik Andrást küldték ki és az újabb fővárosi előnyt Fingust értékesítette.

A 3. harmad BJA-kiállítással indult, térdhasználat miatt Tóthot küldték ki. Sajnos, a 2 perces emberfór kimaradt és ahogyan az lenni szokott, Molnár vezetéshez juttatta a hazai csapatot. Továbbra is a BJA játszott fölényben, az 53. percben Keresztes még növelte is a különbséget. Az 57. perc elején a korábbi gólszerzőt állították ki magas bot miatt, Okos Csanád időt kért, majd 57.00-nál lehozta Végh Danit a kapunkból, mezőnyjátékos érkezett helyette. Ezt a reménysugarat azonban nem tudtuk kiaknázni, 59.19-nél Keresztes betalált, 6-3 lett a találkozó vége.

Jó kezdés után a 2. harmadban az ellenfél magához ragadta a kezdeményezést és két emberelőnyös találattal visszajöttek a mérkőzésbe. A mieinknek sok helyzete volt, de ezeket csak nagy nehézségek árán tudták értékesíteni, miközben a BJA kihasználta lehetőségeit. A 3. góljuk után úgy tűnt, mintha el is fáradtunk volna egy kicsit. 

Okos Csanád  vezetőedző csapata teljes negyeddöntős szereplését értékelte:

„Az első párharc során nagy iramú, eseménydús meccset játszottunk. A védekező zónánkban nagyon strukturáltan dolgoztunk. A korong nélküli védekezésünk, emellett a jó kapusteljesítménnyel kombinált játékunk adott stabilitást a csapatnak. A gólokat a megfelelő időben szereztük, nem hagytuk felzárkózni az ellenfelet.”

„A hazai visszavágó is színvonalas összecsapást hozott. Sajnos, hátul sok hibát vétettünk, elől pedig a 40 kapura lövésünk ellenére sem sikerült a kritikus pillanatokban az ellenfél hálójába juttatni a korongot. A játék képe alapján pontot tehettünk volna a párharc végére, még a hosszabbítást is emberelőnyben kezdtük, ahol szintén volt lehetőségünk behúzni a meccset, de sajnos a korong aznap nem a mi kedvünk szerint pattant.”

„A végső összecsapás furcsa körülmények között zajlott. Nem működött az eredményjelző, a zsűriben órával mérték az időt.  Mikrofonon jelezték az idő múlását, a harmadvégi dudát a zsűriben található síp váltotta fel. 2-0 mentünk, az első harmad utolsó másodperceiben, (Révész) Levi szerzett gólt ,miközben megszólalt a „varázssíp”. A játékvezető  gólt ítélt, de a zsűri felülbírálta, ők arra szavaztak, hogy lövés pillanatában lejárt az idő, a bíró elmondása szerint a sípszót nem hallotta. A gólt végül törölték. Továbbiakban úgy a mentális, mint a fizikai energiaszintünk vészesen fogyatkozott. Akadtak szólóink, volt lehetőségünk üres kapura is betalálni, de nem tudtunk élni ezekkel. A BJA viszont élt a lehetőségeivel és felülkerekedett rajtunk.” 

„A hozzáállás, a befektetett munka alapján a győzelmet mi is megérdemeltük. Ám a sport nem ilyen rendszerben  működik, az ellenfél is kitette szívét-lelkét a jégre. Mégis úgy érzem, nem volt olyan „kalandokban” részük, mint a mieinknek. „Kis busszal” utaztuk végig az alapszakaszt. A felszerelés rendeléseket hónapokkal ezelőtt lezárták, a kettes pályát leolvasztották, átlagosan 23 óra körül léptünk ki a jégcsarnok kapuján, a játékosok pedig másnap reggel 8-tól az iskolában kezdték a napot. Emellett nem mindig volt módunk egy-egy kemény edzés után meleg vízben lezuhanyozni. A játékosok képességeire ez nem volt közvetlen hatással, a mentális állapotukra viszont nagyon is! Nem volt titok, hogy az ellenfeleink sem a hét végén, sem hétköznapokon nem ilyen körülmények között készültek a bajnoki összecsapásokra. Fontosnak tartom mindezt megemlíteni, mivel az eredményjelzőn csak a puszta eredmény látszik, de az nem, mekkorát küzdöttek ezek a srácok a magyar hokiért, az egyesületükért és a csapatukért! Öröm és megtiszteltetés, hogy Prakab Jánossal együtt, egy ilyen közösség irányítói lehetünk.”

2023. március 03. 18.30 Tüskecsarnok
U21 119
Budapest Jégkorong Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 6-3 (0-2, 3-1, 3-0)
Gólszerzők
: Keresztes (2), Nádor, Molnár, Rácz és Fingust, illetve Borbát, Sándor és Nyisztor

 =Müller Károly=