ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Péntekre maradt a döntés

Közzétéve: 2023-03-05

Cimkék:  U 21

Junior csapatunknak pénteken idegenben kell a továbbjutást kiharcolni a BJA együttese ellen. Nehéz dolgunk lesz, még nehezebb, mint a csütörtöki összecsapás volt, mert a felkészültség mellett a környezet sem a mieinket segíti majd elsősorban. Az esélyek persze megvannak, egy találkozót már nyertünk ott, némi szerencse nem ártana, bár abból nekünk nincs túl sok mostanság.

Buda Márton kezdett a mieink kapujában. A debreceni srácok azonnal nekiugrottak a ellenfélnek, amazok nyomban át is vették a tempót, izgalmas, változatos meccs bontakozott ki. 06.02-nél Lobenwein-t küldték a büntetőpadra, ezt a mieink szinte azonnal ki is használták, Karda lőtte be a pakkot a kapus válla fölött. A budapesti csapat több cserét is keményen megnyomott, de jól zárt a hazaiak védelme. 16.37-nál megfogyatkoztunk, Kardát állították ki, az ellenfél pedig 17.24-nél Lobenwein közeli lövésével kiegyenlített. A 19. percben Nádor kapott két percet, a büntetés egy része áthúzódott a következő periódusba.

A 2. játékrész elején Fingust is 2 percet kapott, rövid ideig kettős előnyben voltunk, de ezt nem sikerült értékesíteni. A 26. percben felálltunk a BJA harmadában, Domán pedig nagy bombát zúdított az ellenfél hálójába. A 33. percben Sándor Bencére kiszabtak egy késleltetett kiállítás büntetést, a fővárosi együttes lehozta a kapusát, így Jécsai kapuelőtérből belőtt gólja egyenlő létszámnál született. Negyven másodperccel utóbb Gruff ismerkedett a büntetőpaddal, de a kisbüntetést a vendégcsapat nem tudta a maga javára fordítani. A 36. percben Karda a kapu mögül tálalt a betörő Ördög elé, aki értékesítette a helyzetet, egy gólos vezetéssel mentünk az öltözőbe.

A 3. harmad elején Méhes távozott a büntetőpadra, de a mieink nem kerültek hátrányba emiatt. Nagy iramú oda-vissza játék zajlott a jégen, a mieink - éppúgy, mint a 2. harmadban - többet lőttek kapura, de még egy gólra szükség lett volna. Az 57. percben a BJA idő kért, aminek lett is hozadéka, néhány másodperccel utóbb Molnár távoli lövése landolt a hálónkban, az egyenlítés okán hosszabbítás következett.

A hosszabbításban többet volt nálunk a korong, gólt azonban nem tudtunk elérni. 63.35-nél kavarodás támadt Buda Márton ketrece előtt, Fingust lövése beakadt, ezzel a BJA megnyerte a 2. negyeddöntő mérkőzést.

A tanulságokat persze meg lehet és meg is kell fogalmazni.  Nem lehetett nem észrevenni, hogy a BJA közelről, leginkább a kapuelőtérből értékesíti a helyzeteit, begyakorolt akciókból építkezik. A boxban kevergető ellenfelekre még nagyobb figyelmet kell fordítani, mint amennyire tegnap tettük, jobban kell gazdálkodni az emberfórokkal és még inkább meg kell nehezíteni azt, hogy ellenfél támadást kezdeményezzen. Semmit nem ajándékozhatunk nekik, még egy bulit sem, ha nem dolgoztak meg eléggé érte. Ez nem arra utal, hogy csütörtökön nem védekeztünk jól; extrát kell produkálni a védekezésben is! De ami talán a legfontosabb, legutóbb nyertünk a Tüskében, ennek az érzetét kell feleleveníteni! 

2023. március 02. 17:40 Debreceni Jégcsarnok
U21 112
DEAC Jégkorong Akadémia – Budapest Jégkorong Akadémia 3-4 hu (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők
: Domán, Karda és Ördög, illetve Jécsai, Molnár, Lobenwein és Fingust

 =Müller Károly=