ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Megbotlottunk a végén

Közzétéve: 2023-03-04

Cimkék:  U 18

Szerdán este az ötödik mérkőzéséhez érkezett a debreceni és a felső-ausztriai akadémisták három győzelemig tartó összecsapása. A sorozat 2-2-re állt, eddig mindig a hazai csapatok nyertek, bíztunk abban, hogy a sorminta ezúttal is folytatódik. 

A találkozó kezdetén Gergely Hunor állt a mieink kapujába. A mérkőzésről hiányzott a sérült Mihalik Gergő, távolléte komoly érvágás volt a debreceni srácok számára. Az 1. harmadban élesebben, célratörőbben hokizott az ellenfél, a 9. percben egy gyors akció végén Oberhauser szerezte meg az osztrákoknak a vezetést. Fél perccel a harmad vége előtt Grüllenberger félfordulattal meglepte a hazai védelmet, nem indítottuk jól a mérkőzést.

A 2. játékrészben a mieink megpróbálták átvenni az irányítást, többet támadtak, de nem ment a góllövés. 25.14-nél emberelőnybe kerültünk, de egy osztrák kontra végén mégis Huemer volt eredményes. A harmad második felében Sperl egymás után kétszer is a büntetőpadra került, a mieinknek azonban nem sikerült betalálni, ehelyett 35.21-nél Aigner megszerezte csapata negyedik gólját.

A 3. harmad elején Fehér Ádám értékesítette Máthé passzát, majd az 5. percben Csanády volt eredményes. Mintegy másfél perccel utóbb, szép szóló végén Czecze talált be, feljöttünk szorosra. Az 58.30-nál a debreceni szakvezetés lehívta Gergelyt a kapuból, létszámfölényben támadhattunk, de sajnos azoknak lett igaza, akik úgy gondolták, hogy késői volt a hajrá.

A mieink sajnos, elveszítették a döntő, ötödik mérkőzést, bár a győzelemre több alkalom is nyílott volna, ezen a meccsen és korábban is. A 2. periódusban két gólt kaptunk emberelőnyös szituációban, a záró harmadban négyet kellett volna ütni ahhoz, hogy megmaradjon az esély, ám ez túl soknak bizonyult. 

Janne Jokila csalódottan értékelte a találkozót: 

„Az első két harmadban nagyon lassúak voltunk, nagyon rosszul alakult a játéksebességünk. Sokszor lefordultak rólunk és úgy tűnt, mindenki alszik. A 3. harmadban felvettük a fordulatszámot, de ekkor már késő volt. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, és azért is, ahogyan játszottunk.”

2023. március 01. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
IL
DEAC Jégkorong Akadémia - EAO 3-4 (0-2, 0-2, 3-0)
Gólszerzők
: Fehér, Csanády és Czecze, illetve Oberhauser, Grüllenberger, Huemer és Aigner

 =Müller Károly=