ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nem volt ekkora a különbség

Közzétéve: 2023-03-01

Cimkék:  U 21

Junior együttesünk vasárnap délután a DTVK Jegesmedvék Akadémia csapatával vívott alapszakasz mérkőzést. Az újpestiek és a FEHA19 közelmúltbeli legyőzése után, ez alkalommal is bizakodtunk a jó eredményben, de jégen másképp alakultak a dolgok.

A mieink csapatában Végh Dániel volt a kezdő kapus. A kiváló hálóőrnek kezdettől sok volt  gondja, a vendégcsapat azonnal nagy iramot diktált, nem volt egyszerű felvenni sem a tempójukat. Az első gólra az ötödik percig kellett várni, 04.23-nál György talált be a mieinknek. Néhány másodperccel később Dománt küldték le, de 06.31-nél mégis Mihalik András egyenlítette ki az állást. Az újabb gól nem sokat váratott magára, Csiki állította vissza a miskolci vezetést. A harmad végéig potyogtak a kiállítások, debreceni részről előbb Ördög került a büntetőpadra, majd Mihalik ellen ítéltek kétszer egymás után. Az első periódusban összesen 12 perc kiállítást kaptunk, folyamatosan a védekezésre kellett összpontosítani, nem csoda, hogy jóval többször próbálkozott (5-16) a vendégcsapat. 

20.00-nál kezdődött Süket 2 perce, amit sikerült kivédekezni, de a 24. percben Gere mégis betalált, a játékrész második felében Sánta, majd Shamardin növelte a miskolciak előnyét. A 2. periódusban kétszer kerültünk emberfórba, de gólt szerezni így sem sikerült.

A 3. harmadra Okos Csanád kapust cserélt, a kezdő hálóőrünket Gergely Hunor váltotta. 44.31-nél Sándor Bencét szórták ki, a fórt Csiki használta ki. 46.31-nél Jakabfyra fújtak rá két percet, alig több, mint egy perccel később Domán következett. A Jegesmedvék játékosai nem tudták kihasználni a dupla fórt, ellenben Borbát szép szóló végén kozmetikázott az eredményen. 51.25-nél Fazakas távoli lövése beakadt és a mieinknek már nem volt ereje ahhoz, hogy öt gólos hátrányban próbálkozzanak.

Az első harmad végén még látótávolságban voltak egymástól a küzdő felek,  a másodikban a mieink átvették az irányítást, 19-8 volt a kapura lövések mutatója, de hiába volt a jelentős fölényünk, csak az ellenfél ütött gólokat, szám szerint hármat. A debreceni alakulat úgy egyenlő létszámban, mint emberelőnyben haragban volt a gólszerzéssel és ez általában ritkán nyerő. A gólokban tükröződő különbség minden esetre túlzott, ezt a kiállításpercek alakulása (18-10) is valószínűsíti.

Okos Csanád vezetőedző így kommentálta a mérkőzést:

„Február 26-án egy tét nélküli, utolsó alapszakasz mérkőzést játszottunk. A szezonban először álltunk fel négy teljes sorral, ahol a teljesítménytől függetlenül, mindenki megkapta a játéklehetőséget. A célunk az volt, hogy készülődjünk a playoff-ra. A játékunk kifejezetten jól alakult, de az első harmadban 12 percet töltöttünk emberhátrányban, ami az összes lendületünket visszahúzta.  Számomra még mindig rejtély, miért van az, hogy a hazai meccsek többségében egy teljes harmadot töltünk hátrányban, tehát ezek a mérkőzések voltaképpen a kiállításokról szólnak. Idegenben átlagosan 2-3 kisbüntetést kapunk, emellett azok a találkozók  nagyrészt az 5 az 5 ellen folynak. Nagy dilemma, de reméljük, a jövőben találunk rá valamilyen megoldást, hogy a heti kemény munkát ne a büntetőpadon pihenjük ki. Most az 5. helyen zártuk az alapszakaszt. Összességében büszke vagyok a srácokra, a nehéz körülmények ellenére kifejezetten jó helyezést sikerült összerakniuk."

2023. február 26. 14.30 Debreceni Jégcsarnok
U21 86
DEAC Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék Akadémia 2-7 (1-2, 0-3, 1-2)
Gólszerzők
: Borbát és Mihalik A., illetve Csiki (2), Fazakas, Sánta, Gere, Shamardin és György

 =Müller Károly=