ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Előjöttek a különbségek

Közzétéve: 2023-03-01

Cimkék:  U 18

Nem egészen egy nap eltéréssel, újra megmérkőztek a debreceni és a linzi hokiakadémisták. Nagy kár, hogy az első összecsapást nem sikerült a mieinknek   megnyerni, mivel biztosra vehettük, hogy vasárnap még nehezebb lesz a dolgunk.

A debreceniek kezdő kapusa Révész Zsuzsa volt, akinek már a meccs elején akadt dolga és sajnos, a 2. percben Huemer lövését nem tudta hárítani. Akárcsak az előző mérkőzésen, ezúttal is sokat támadtak a mieink, de hiába lőttünk többet kapura (12-20) a fölényünk meddőnek bizonyult. A 15. percben Brautigam szerzett gólt, majd az utolsó percben Aigner és Völlger is betalált, nem várt fölénybe került a hazai gárda.

A 2. harmadra Janne Jokila kapust cserélt, Buda Márton állt a vasak közé. A meccs félideje táján elcserélték magukat a mieink, de az emberhátrányt sikerült kapott gól nélkül lehozni. Röviddel utóbb emberfórba kerültünk, ezt kihasználták a srácok, Czecze lőtte be Lusztig átadását. A mezőnyben ugyan kiegyenlített volt a játék, sőt több lövést is küldtünk az ellenfél kapujára, nem tudtuk komolyan megközelíteni az ellenfelet. A 3. harmadban Völlger újabb góljára Csanády még válaszolt, de ez csak a szépítésre volt elegendő.

Sajnos, a találkozó viszonylag hamar eldőlt a hazai csapat javára. Megint szembe kerültünk a támadások befejezésének problémájával; hiába volt a kaput eltaláló lövések terén 37-51 az arány, ha ezekből csupán két gólt értünk el. A párharc azonban még nem dőlt el, március negyedikén tudunk javítani.

Szakvezetőnk, Janne Jokila a következőket mondta a találkozó után:

„Az első harmadban gyengén hokiztunk. Nem tudtuk az ellenfél játékosait kivinni a kapu előtti területről, emiatt négy gólt szereztek. A következő két periódusban jobban játszottunk, a meccs folyamán 51 lövést küldtünk kapura, de csak kétszer találtunk be. A gólok eléréséhez jó képességek szükségesek, és ez az a játékelem, amiben sokat kell még fejlődnünk.”

2023.02.26. 13.45 LINZ AG Eisarena
ICEJL
EAO – DEAC Jégkorong Akadémia 5-2 (4-0, 0-1, 1-1)
Gólszerzők
: Völlger (2), Huemer, Brautigam és Aigner, illetve Czecze és Csanády

 =Müller Károly=