ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Nyerni csak gólokkal lehet 

Közzétéve: 2023-03-01

Cimkék:  U 16

Serdülő csapatunk vasárnap este helyosztó meccset játszott a Győri NEMAK-ETO HC ellen. Mivel az előző két helyosztót győztesen fejeztük be, most is bizakodó hangulatban kezdtük a találkozót, bár a keret is foghíjas volt kissé és az ellenfélről is tudtuk, hogy szívós, kemény társaság.

A mieink kapujában Dorogi Vince kezdett. A srácok jól kezdték a találkozót, az ellenfél sem hagyta magát, így kimondottan jó iramú, hajtós meccs kerekedett ki a próbálkozásokból. Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, a debreceni  srácok enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de mindkét kapus kiváló formában védett.

A 2. játékrész az elsőhöz hasonló hokit hozott, a mieink veszélyes támadásokat vezettek, de nem tudták áttörni a győri védelmet, pedig harmadonként 2 alkalommal játszhattak emberfórban.

A 3 harmad első percében Kuti Balázst kiállították és az ellenfél Wunder révén kihasználta az emberelőnyt. Kevesebb, mint egy perc múltán Semsey-Bakó kiegyenlített, de 21 másodperccel utóbb Pőcze újra előnyhöz juttatta a győrieket, sőt öt perc múltán duplázott. Berta Ákos időt kért, hogy megnyugtassa az idegesen hokizó debrecenieket. Az 56. percben Kuti Balázs újra a kiállítás sorsára jutott, Kund pedig gyorsan  értékesítette a fórt, rövid idő alatt már a második gólt kaptuk emberhátrányból. 55.35-nél kisebb tömegbunyó kezdődött, utána még történt egy két emberes levezetés is, Angyaláti viszont betalált a 4 a 4 elleni játék során.

A mérkőzés első két harmadában kiegyenlített játék zajlott, főleg a mezőnyben. A mieink hokiztak  élesebben, több helyzetet teremtettek, mint a győriek, de ezeket rendre kihagyták. A 2. percben Kuti kiállítását gólra váltotta a vendégcsapat, a debreceniek pedig egyre idegesebben játszottak, egyre nehezebben tudtak összpontosítani. A fő gond az, hogy gólok nélkül nem lehet nyerni, egy góllal is elég ritkán. A srácoknak még hátra van két mérkőzése a helyosztó szakaszban, ezeken hasznosítani kell majd a vasárnapi meccs tapasztalatait!

Berta Ákos vezetőedző reálisan értékelte a történteket:

„Két harmad erejéig kifejezetten jó mérkőzést játszottunk, ám ha egy csapat nem használja ki a helyzeteit, számíthat rá, hogy az ellenfél majd kihasználja. Így is lett, hiába küzdöttek jól a srácok, amiért dicséret illeti őket, ha ez nem párosul a kapu előtti higgadtsággal, akkor minden esetben hasonló lesz a vége. Sokan új szerepkörben hokiztak és többet játszottak ahhoz képest, mintha teljes kerettel álltunk volna ki. Azonban mindenki odatette magát és ez a fontos. A részleteken persze még csiszolni kell, nehogy a felsőbb korosztályokban nagy meglepetés érje őket!"

2023. február 26. 17.20 Debreceni Jégcsarnok
U16 362
DEAC Jégkorong Akadémia-UNI Győr-NEMAK ETO HC 1-5  (0-0, 0-0, 1-5)
Gólszerzők
: Semsey-Bakó, illetve Pőcze (2), Wunder, Angyaláti és Kund

 =Müller Károly=