ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Közelebb jöttek a linziek

Közzétéve: 2023-02-28

Cimkék:  U 18

A két hazai meccsüket hozták a Linz ellen a mieink, azaz szombaton este már csak egy győzelem hiányzott a párharc megnyeréséhez, az osztrák nemzetközi ligában. Az első találkozók tapasztalatai arra utaltak, hogy a mieink jó esélyekkel szállnak szembe az osztrák vetélytársakkal. A győzelmi esélyeket azonban rontotta az ifi korosztályon végig söprő betegség hullám, melynek okán csupán 15+2 játékossal utaztunk el a találkozóra.

A mieink kapuját ezen a meccsen Buda Márton őrizte. Az 1. harmadban a debreceni srácok rendesen nekiugrottak az ellenfélnek, összesen 18 alkalommal találták el az osztrák kaput, akik mindössze 9 komolyabb helyzetet dolgoztak ki. A gond mindössze az volt, hogy az első periódusban a nagy nyomásunk dacára, nem sikerült gólt szerezni, a vetélytárs csapat szilárdan védekezett.

A 2. játékrészben kiegyenlítődött a játék, nagy küzdelem zajlott a mezőnyben, egy-egy kiállítás esett mindkét oldalon. A 32. percben Reinhart egyéni akció végén betalált a mieinknek, akik a második húsz percben sem tudtak egyenlíteni, pedig hasonló elánnal  támadták a hazaiak ketrecét.

A 3. harmadban a játék képe keveset változott, a mieink többet támadtak, a felső-ausztriai alakulatnak három emberhátrányos szituációt sikerült megúszni, miközben a szerencsével sem álltak hadilábon. 57.18-nál Janne Jokila szakvezető lehívta Budát a kapuból, de létszámfölényben sem született gól a mieink oldalán.

Ezen a mérkőzésen a mieink sajnos, nem találták a góllövő ütőjüket, az osztrákok hálóőre, Martin Reder is átlagon felüli produkciót nyújtott. A párharc állása a harmadik mérkőzés után 2-1 a javunkra, reméljük, a vasárnapi találkozóval sikerül a hiányzó egy győzelmet megszerezni.

Janne Jokila vezetőedző így értékelt a találkozó után:

„Bár több védőnk és csatárunk is hiányzott ahhoz, hogy a védekezés igazán a helyére kerüljön, szerintem jó játékot játszottunk. 52 lövésünk volt, de nem tudtunk  gólt szerezni. Ezen a meccsen szerintem többet érdemeltünk volna.”

2023.02.25. 18.30 Linz AG Eisarena 
ICEJL
EAO – DEAC Jégkorong Akadémia 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Gólszerző
: Reinhart

 =Müller Károly=