ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Magabiztos győzelem a visszavágón

Közzétéve: 2023-02-24

Cimkék:  U 18

Egy nappal a hosszabbításban lehozott első mérkőzés után, vasárnap újra találkoztak egymással a mieink és a felső ausztriai akadémisták. A pénteki összecsapás be is árazta a küzdő feleket, ami azt az eredményt hozta, hogy nagyobb összpontosítást feltételezve, összességében nyerhető meccsnek nézünk elébe.

A debreceni ifisták kapuját ez alkalommal Buda Márton védte. Közepesnél valamivel magasabb iramban kezdődött az első harmad, a mezőnyben a mieink hokiztak kicsivel élesebben. A 9. percben Mihalik Gergő értékesítette Kovács Szabolcs átadását, majd mindössze 17 másodperccel utóbb Tóth Zoltán is betalált, gyorsan előnyre tettünk szert.

A 2. játékrészben folytatódott a kiegyenlített mezőnyhoki. A 25. percben emberelőnybe kerültek a mieink, Palla pontos passzát Csanády vágta a vendégek hálójába. Viszonylag gyorsan szépített a felső-ausztriai alakulat, a góljukat a 34. percben Vakhabov lőtte. A vendégcsapat küzdött a felzárkózásért, de nem jártak sikerrel. 57.00-nál időt kértek,  majd  lehívták a kapusukat is a jégről, de ez a húzás sem jött össze, 59.34-nél  Tóth a saját harmadából talált be az ellenfél üresen maradt kapujába.

A játékidő nagy részében a debreceni alakulat hokizott lendületesebben. A mieink hatékonyabb játékot produkáltak, többször veszélyeztettek, 33-27-volt a kaput eltaláló lövések aránya. 

Janne Jokila vezetőedző elégedett volt játékosai teljesítményével:

„60+ percen keresztül jó hokit játszottunk. Voltak problémáink a koronggal, de győztes mentalitással hokiztunk, és a játékosok megérdemelték a győzelmet! Mind a 4 sor éles volt és jó teljesítményt nyújtott.”

2023. február 19.  12.10 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC-EAO 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Gólszerzők
: Tóth Z. (2), Mihalik G. és  Csanády, illetve Vakhabov

 =Müller Károly=