ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Hosszabbításban fordítottuk meg a találkozót

Közzétéve: 2023-02-23

Cimkék:  U 18

Elkezdődött a rájátszás az osztrák ifi ligában, ahol a mieink a linz-i illetőségű Felső-ausztriai Jégkorong Akadémia csapatával kerültek szembe az aktuális  fordulóban. A párviadal nyitó mérkőzésére február 18-án délután került sor. 

A hazai csapat kapuját Gergely Hunor védte. Az 1. harmadban a vendégcsapat játszott élesebben, Burlac-Gogiou a vezetést is megszerezte, Máthé azonban egyenlített. Ezt követően folytatták a rohamokat a vendégek, két találatot is szereztek, előbb a légiós Szabo, majd a harmad utolsó percében Oberhauser volt eredményes. 

Mivel egyértelmű volt, hogy az ellenfél nem tartozik az osztrák liga élcsapatai közé, bátran támadni kezdtek a mieink és ennek gyorsan meg is lett az eredménye, 35.59-nél emberelőnyös szituációban Révész szépített, majd néhány másodperccel utóbb Kovács Alpár az egyenlítő találatot is megszerezte. A 38. percben Huemer góljával ismét a vendégek vezettek, 3-4-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

A kiegyenlített játékot hozó második játékrész után, egyre nagyobb fölénybe kerültek a debreceni srácok, Csanády gólja révén sikerült döntetlenre hozni a meccset és kiharcolni a hosszabbítást. 

A hosszabbítás 4. percében a mieink javára dőlt el a találkozó; Csanády jó átadását Czecze továbbította az EAO hálójába. 

Két pontot szereztünk egy olyan mérkőzésen, amelynek 36. percéig még az ellenfél vezetett, de a srácok komoly önbizalomról tettek tanúságot és itthon tartották a bónuszpontot is. 

Janne Jokila vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Az első harmad eléggé gyengére sikeredett, túl sok hibát vétettünk és az összpontosításunk sem volt rendben. A játékosok nem voltak felkészülve. A második és a harmadik periódusban jobban játszoztunk, jó volt a visszarendeződés és végül hosszabbításban nyertünk.”

2023. február 18. 17.00 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC JA – EAO (Eishockey Academie Oberösterreich) 5-4 hu (1-3, 2-1, 1-0, 1-0)
Gólszerzők
: Máthé, Révész, Csanády és Czecze, illetve Burlac-Gogiou, Szabo, Oberhauser és Huemer

 =Müller Károly=