ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nagy küzdelemben nyertünk

Közzétéve: 2023-02-21

Cimkék:  U 21

Vasárnap délután a FEHA 19 volt a mieink ellenfele a junior bajnokságban. Az elmúlt hetekben váltakozó eredményeket produkáltak a srácok, két hete nagy gólkülönbséggel maradtunk alul az újpestiekkel szemben, múlt vasárnap viszont szétlövésben legyűrtük őket. Most mindenki arra volt kíváncsi, mire juthatunk a hasonlóan erős fehérváriak ellenében.

Gergely Hunor őrizte a mieink kapuját, Mihalik Gergő viszont nem állhatott a stáb rendelkezésére, mivel az ifi meccsen sérülést szenvedett. Nem kezdődött túl jól a találkozó, Őri találatával már a 3. percben vezetett a fehérvári csapat. Szerencsére nem volt folytatás, alig több, mint egy perccel utóbb Ördög kiegyenlített. Nem sokáig örülhettünk, a harmad félideje táján Grin újra előnyhöz juttatta a vendégeket, akik nagy nyomást gyakoroltak  ki a mieinkre.

A 2. játékrészt hatékonyabb játékkal indították a mieink, rögtön nagy tumultus támadt a fehérvári kapu előtt, akik csak jókora mázlival úszták meg az egyenlítést. 22.16-nál már nem volt mese; a kék vonal közeléből Jakabfy bombázott a vas alá. A 29. percben Győrffy lövése bepattant Gergely Hunorról, megint a vendégek oldalán volt az előny. A 31. percben emberfórba kerültünk, röviddel később Bartis vágta be Jakabfy kipattanóját, a vártnál gyorsabban sikerült kiegyenlíteni.

A 3. harmad legelején Borbátot állították ki, az emberfórt Csölle értékesítette. A vendégcsapat kemény védekezéssel próbálta megőrizni az egy gólos vezetését, a debreceniek stábja pedig időt kért és lehozta Gergelyt a jégről. A kockáztatás bejött, 59.29-nél Jakabfy sistergős bombája utat talált a fehérvári hálóba, sikerült hosszabbításra vinni a mérkőzést!

61.09-nél a debreceniek támadó triója lerázta magáról a fehérvári hátvédeket, a pakkot Borbát varázsolta be Remete hálójába, ezzel megvolt a győzelem is!

A kicsit gyengébb kezdés után a srácok felvették a meccs tempóját és a 2. harmadtól hatékonyabban játszottak, mint az ellenfelük. Számos jó teljesítmény mellett a meccs hőse a két gólt és egy gólpasszt jegyző Jakabfy  Samu volt, de az egész társaság megszolgálta a győzelmet!

Okos Csanád vezetőedző így kommentálta a mérkőzést:

„Három felnőtt játékosunk csatlakozott hozzánk, akik új impulzusokat hoztak, új lendülettel szolgálták a csapatunkat. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen annak ellenére, hogy kemény munkát fektettünk bele minden egyes cserébe, az ellenfelek folyamatosan maguknál tartották a vezetést, vagyis szaladtunk az eredmény után. Azonban a kitartó mezőnymunkának és a mentális stabilitásunknak köszönhetően nem hagytuk veszni  a párharcokat és a megfelelő helyzetekben válaszoltunk, amivel rendszerint egalizáltuk az eredményt. Úgy gondolom, hogy  az utóbbi két mérkőzés sikereinek a kulcsa a jó hozzáállás volt, a kemény munka megtette a hatását. Jövőbeni célunk az, hogy időről időre bemutassuk az ilyenféle megjelenést.”

2023. február 19. 15.30 Debreceni Jégcsarnok
U21 82
DEAC Jégkorong Akadémia – FEHA 19  5-4 hu (1-2, 2-1, 1-1, 1-0)
Gólszerzők
: Jakabfy (2), Borbát, Ördög és Bartis, illetve Grin, Csölle, Győrffy és Őri

 =Müller Károly=