ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Izgalmas meccsen nyertünk szétlövésben

Közzétéve: 2023-02-21

Cimkék:  U 21

A jó iramú, sok helyzetet, nagy izgalmakat hozó találkozón a debreceni srácok Borbát büntetőlövésével nyertek az újpestiekkel szemben. A felnőtt csapatban is számításba vett játékosokkal kiegészült hazaiak így is csupán három sort tudtak felvonultatni a végig négy sorozó lilák ellen, akik háromszor is előnybe kerültek, de nem tudták feltenni az i-re a 
pontot.

A debreceni kaput Buda Márton védte. Az 1. harmadban a hazai gárda komoly energiaszintet mozgósított. A mieink jóval többször  teremtettek gólveszélyt, mint ellenfelük (10-5), de nem tudtak tartósan előnyt szerezni. Két emberelőnyös szituációból sem tudtunk betalálni, miközben a 11. percben Cseh góljával vezetéshez jutott a vendégcsapat. A 19. percben Ördög szólójával sikerült a meccs állását egalizálni.

A 2. játékrészben fordult a kocka, az agresszíven letámadó vendégek kerültek fölénybe és a 25. percben Lászlóffy találatával újra megszerezték a vezetést. 27.21-nél Nyisztor került a büntetőpadra, Mihalik András átadásából azonban Méhes jó érzékkel hátrányban is egalizálni tudott. Kevéssel a harmad közepe előtt ismét Lászlóffy köszönt be, de a srácok nem sokáig maradtak adósságban. 30.46-nál Szalmást ültették ki, majd felálltak az emberelőnyhöz a mieink, Mihalik András nagy bombájába Sándor tette bele az ütőjét, a pakk védhetetlenül vágódott a lila-fehérek hálójába.

A 3. harmadban valamivel többet próbálkozott az UTE, de a játék képe végig döntetlen-közeli állapotot mutatott. Egy-egy emberfór maradt ki mind a két oldalon, egy vendég időkérés után sem született döntés, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek során az eredmény nem változott, bár Révész szabálytalansága miatt hosszú ideig 3 a 4-ben hokiztunk.

Következett a szétlövés, amelyik kis híján maratoni hosszúságúra nyúlt. A kapusok jó védtek, végül, ha jól számoltunk, a 12. párban, a többször is próbálkozó Borbát betalált, így a srácok itthon tartották a bónusz pontot.

Az erősen döntetlen színezetű mérkőzésen büntetőlövések árán nyertek a mieink, akik a kevesebb helyzetüket hatékonyabban használták ki, mint az ellenfelük (kapura lövések: 27-37), ezzel rászolgáltak a megszerzett két pontra.

Okos Csanád vezetőedző egyszerre értékelte a pénteki és a vasárnapi találkozót, elemzését a FEHA elleni mérkőzés összefoglalójában közöljük.

2023. február 17. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
U21 65B
DEAC Jégkorong Akadémia – UTE Jégkorong Akadémia 4-3 bü (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Borbát, Sándor, Ördög és Méhes, illetve Lászlóffy (2) és Cseh

 =Müller Károly=