ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Újabb helyosztó meccsen vagyunk túl

Közzétéve: 2023-02-20

Cimkék:  U 16

U 16-os alakulatunk jelenleg a magyar bajnokság 9-14. helyéért játszik. A srácok egy héttel ezelőtt vívták az első helyosztó mérkőzésüket, akkor 4-1-re nyertek az FTC-Telekom együttese ellen, most vasárnap, hazai jégen az OHA csapata volt az ellenfelük.

A mieink kapujában Asztalos Péter kezdett, előtte négy sor mezőnyjátékos vette fel a pozíciót. Együttesünk jól állt bele a mérkőzésbe, az ötödik percben sikerült kibekkelni Szűcs kiállítását, majd a 13. percben Dankó találatával megszereztük a vezetést is. A 14. percben Stiedl góljával egyenlített az OHA, majd Szűcs kisbüntetését hárította a védelem. Ezután kimaradt két emberelőnyös lehetőségünk, 19.41-nél azonban Kiss Máté gólja újra meghozta a vezetést. Fölényben hokiztak a srácok, ezt csak részben tükrözte a kaput eltaláló lövések száma, amely 13-5 volt az első periódusban.

A 2. játékrész első momentuma Kiss Máté duplázása volt. A lőlap az első harmadhoz hasonlóan alakult 12-5, a 38. percben azonban Takács találatával feljebb kapaszkodott a vendégcsapat.

A 3. harmadot a 42. percben Nábrádi gólja nyitotta meg, ezután sok dolga volt a mieink védelmének, a játékvezetők előbb Szecsődit, majd Szűcsöt vitték ki. Az első két harmadhoz képest kiegyenlítettebbé vált a játék, a vendégek Balazevic révén feljebb zárkóztak, de többre már nem futotta az erejükből. Negyven másodperc múltán Dankó ismét beköszönt, ezzel kialakult a mérkőzés végeredménye is.

Serdülő csapatunk magabiztosan tartotta itthon a három pontot, bár kicsit nagyobb összpontosítással, kevesebb könnyelműsködéssel, komolyabb különbséggel is nyerhettek volna. 36-23 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami az egyik jelzése volt a mieink tényleges fölényének.

Berta Ákos vezetőedző is véleményt mondott a találkozóról:

"Nagyon mérges vagyok, mondtam volna a srácoknak, hogy irgum-burgum, de néha a szép szóból nem igazán értenek, ezért más szavakat használtam és még úgy is messze állok a mai teljesítményünktől. Egy két fiatal produkcióját leszámítva botrányos volt, hogy mennyire könnyű gólokat adunk ajándékba és hány helyzetet hagyunk kihasználatlanul, a felesleges kiállításokról nem is beszélve. Ez a pár tényező együtt véve halálos ellenszere egy győzelemnek. A mérkőzés előtt sajnos, nem volt annyi jégidőnk, amennyi ideális lett volna, de ez sem lehet kifogás a könnyelműségekre. A játék több elemében ügyesek voltak és a helyes dolgokat választották, de azokon a területeken, ahol döntő lehet egy korongvesztés vagy eladott korong, még vannak hiányosságaink. Mindazonáltal csak a győzelem mentette meg őket attól, hogy a következő edzést korong nélkül kelljen végigcsinálni.”

2023. február 19. 18.25 Debreceni Jégcsarnok
U16 360
DEAC Jégkorong Akadémia  - OHA  5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
Gólszerzők: Kiss M. (2), Dankó (2) és Nábrádi, illetve Stiedl, Takács és Balazevic

 =Müller Károly=