ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Megnyertük az első helyosztó meccsünket

Közzétéve: 2023-02-15

Cimkék:  U 16

A hazai bajnokság II. csoportjában a 9-14. helyért játszanak a serdülő együttesek. A debreceni fiatalok  vasárnap az FTC Sátras Jégpályáján vívták meg az első helyosztó mérkőzésüket, az ellenfél az FTC-Telekom együttese volt.

A debreceni kaput Dorogi Vince védte. Az 1. harmadot közepes iram és a mezőnymunka dominanciája jellemezte. Az 1. periódus végén a lőlap 3-13-at mutatott, ami azt jelzi, hogy az ellenfél gyakorlatilag veszélytelen volt a mieink kapujára. A FTC összesen 10 perc kiállítást szedett össze, a harmadik 2 percüket Szűcs használta ki és megszerezte csapatának a vezetést.

A 2. játékrész nagyon hasonlított az első harmadra, a FTC hiába próbált támadni. A debreceni srácok lekopizták az előző szakaszt,  25.34-nél szereztek egy gólt is, ezt Lékó ütötte.

A 3 harmadra az eddigieknél jóval agilisabb fővárosi csapat lépett a jégre. A 45. percben Orbán szépített, majd egymás után 3 kisbüntetést hagytak kihasználatlanul a ferencvárosiak. Az 56. percben és az utolsó minutában Máthé Miklós szerzett egy-egy gólt, amivel ki is alakult az 1-4-es végeredmény. 

A kaput eltaláló lövések száma 36-17 lett, ez azt jelenti, hogy minden 9. lövésünkből született gól, ami átlagos hatékonyságot jelent, de a 3 pont a mérkőzés során nem forgott igazán veszélyben.

Berta Ákos vezetőedző elégedetten nyugtázta játékosainak teljesítményét: 

"A csapat nagyon jól reagált a korai indulásra és a komfortzónán kívüli dolgokra, így már a mérkőzés elejétől koncentráltan játszottak. Mozogtak a lábak, járt a korong, egyedül a helyzetek befejezésénél kellett volna agresszívebbnek lenni és akkor még hamarabb eldönthették volna a mérkőzést. Az is pozitívum, hogy a sok kihagyott lehetőség után sem lettek türelmetlenek, csak elszántabbak. Az utolsó harmadban sok kiállításunk volt, amire figyelnünk kell, mert ezek ajándék lehetőségek az ellenfél számára! Összességében ügyesek voltak a srácok, de mint minden mérkőzésből, ebből is tudunk tanulni. A mai tanulság az, hogy aki korán kel, aranyat lel!”

2023. február 12. 12.00 FTC Sátras Jégpálya
U16 355
FTC-Telekom – DEAC Jégkorong Akadémia 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Gólszerzők
: Orbán, illetve Máthé (2), Szűcs és Lékó

 =Müller Károly=