ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | A 34. percig az egál közelében voltunk

Közzétéve: 2023-02-08

Cimkék:  U 18

U 18-as csapatunk szombaton újabb mérkőzést játszott az osztrák bajnokságban, ellenfelük a Vasas együttese volt. A piros -kékek végig vezettek a találkozón, a mieink a második harmadban még feljöttek szorosra, azt követően viszont már nem tudtak válaszolni az ellenfél góljaira.

A hazai kapuban Gergely Hunor foglalt helyet. Meglehetősen paprikás hangulatban kezdődött az összecsapás, a 2. és a 3. percben előbb az egyik, majd a másik csapat apadt négy főre. A 4. percben Varga szerezte meg a Vasasnak a vezetést, a hetedikben Tóth góljával kiegyenlítettek a mieink. Újabb három perccel később ismét Varga volt eredményes. A következő találat a 17. percben született meg Mártonffy révén, emberhátrányban talált be a  Vasas, 1-3 -al fordultak a küzdő felek.

A 25. perc elején Hiezl növelte a fővárosiak előnyét, egy fél perc elteltével a mieink is módosították az eredményt, Balogh találatával 2-4-re kapaszkodtunk fel, majd a 34. percben Máthé révén emberelőnyben feljöttünk szorosra.

A 49. percben emberhátrányba kerültünk és Hokky góljával  ismét kezdett elhúzni a Vasas. A lehetőségek meg is voltak a felzárkózásra, a játékvezetők mindkét oldalon rengeteget fújtak, a Vasas ellen hét, a mieinkkel szemben négy kiállításra került sor. Mind a két csapat elfáradt, a debreceni srácok már hiába próbáltak megújulni. Az 55. percben Bareith még betalált, ezzel 3 góllal nyerték a meccset a piros-kékek.

Bár a gólkülönbség némileg túlzott, a hatékonyabb helyzetkihasználása révén nem érdemtelenül nyert a vendégcsapat. A gólhelyzeteink megvoltak, de több esetben nem sikerült azokat gólra váltani, három találat pedig nem volt elegendő az eredmény megfordításához.

A vezetőedzőnk Janne Jokila is értékelte a találkozót:

„Rengeteg egyéni hibát követtünk el, ez a góloknál többet nyom a latban. A játékosok mentálisan nem voltak felkészülve a mérkőzésre. A 2. harmadban nyújtottuk a legjobbunkat azon a meccsen, de nem koncentráltunk eléggé a játékra, így veszítettünk. A jövőben mentálisan is mindig készen kell állnunk a hokira!”

2023. február 04. 14.30 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC Jégkorong Akadémia – Vasas SC 3-6 (1-3, 2-1, 0-2)
Gólszerzők: Varga (2), Mártonffy, Hiezl, Hokky, Bareith, Tóth, Balogh, Máthé, 

 =Müller Károly=