ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Egy légiós gól döntött a ráadásban

Közzétéve: 2023-02-04

Cimkék:  U 18

Az utolsó idegenbeli mérkőzésüket vívták a mieink csütörtökön este  az osztrák ifi bajnokság keretében. Ellenfelük a DVTK Jegesmedvék együttese volt, akiknek ezúttal csak a ráadásban sikerült a debreceniek fölé kerekedni. 

A DEAC akadémisták kapuját Buda Márton őrizte. Jól kezdték a mérkőzést a mieink, sokat támadtak és lényegesen több gólhelyzetet dolgoztak ki, mint az ellenfelük. Az 1. periódus lőlapja 9-15-nél állapodott meg. A srácok két ízben, a miskolciak egyszer játszottak emberfórban, de a védelmek  jól zártak.

A 2. játékrész java részében is sem boldogultak a támadók, mígnem a 35. percben Kovács Somát vitték ki a büntetőpadra. Az emberfórt Tóth használta ki, ugyanez a mieinknek nem sikerült, így 1-0-s állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 3. harmadban élesedett a küzdelem, döntésre akarták vinni a meccset a küzdő felek. A 44. percben Mihalik Gergő egyenlített, Mészáros révén azonban rövidesen ismét előnyhöz jutottak a miskolciak. Bár többször próbálkozott a hazai gárda, a hatékonyság terén közel egyenlő ellenfelek voltak a mieink, az 52. percben Mihalik akciójával ismét döntetlen volt az állás., és ez maradt a rendes játékidő végén is.

A hosszabbításban többet támadtak a Jegesmedvék, végül a 64. percben Griaznov  találata döntött az ellenfél javára.

Bár a mieink végig keményen küzdöttek, a 3. harmadtól egyre többet kellett védekezniük, emiatt elfáradtak és nem tudták  megakadályozni a hazaiak góllal végződött akcióját. A srácok szépen helyt álltak, a pontszerzésben nagy szerepe volt Buda Mártonnak, a  debreceni hálóőr a kapuját eltaláló 45 lövésből 42-őt hárított, 93,3 %-os hatékonyságot produkált.

Szakvezetőnk, Janne Jokila a következőket mondta a találkozóról:

„A meccs meglehetősen kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat változtatott a gólszerzés reményében. Jobban ki kellett volna használnunk a változtatásainkat, de ez nem sikerült. Hosszabbításra is sor került, a játékosok a tőlük telhető legjobbat nyújtották, aminek  egy pont lett az eredménye. A szezon folytatódik és mi dolgozunk tovább.”

2023. február 02. 18.30 Miskolci Jégcsarnok
ICEJL 
DVTK Jegesmedvék Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 3-2 hu (0-0, 1-0, 1-2, 
1-0)
Gólszerzők: Tóth, Mészáros és Griaznov, illetve Mihalik G. (2)

 =Müller Károly=