ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | A 2. harmadot rontottuk el

Közzétéve: 2023-02-03

Cimkék:  U 21

Junior csapatunk február 1-én a Vasas SC-t fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. A két együttes legutóbb január 8-án mérkőzött meg egymással Budapesten, akkor a piros-kékek nyertek.

A mieink kapuját Végh Dániel védte. Az 1. harmadot közepes iram és részünkről nagyobb aktivitás jellemezte. A 19.percben Borbát jó indításával Karda lépett ki, majd szólóból talált be az ellenfél hálójába. Fél perccel a periódus vége előtt Dindic került a büntetőpadra, a mieink azonban nem tudták újra megrázni magukat.  

A 2. játékrészben elején Dindic kiegyenlített, majd röviddel később Lambert gólra váltotta Süket kisbüntetését. Alig több, mint 2 perccel később Németh, majd kevéssel utóbb Bayer is bekapcsolódott a gólgyártásba, kezdett kimondottan rosszul alakulni a mérkőzés. 36.38-nál Méhes szép szólóval remek gólt szerzett. Kezdtünk bizakodni, de korainak bizonyult, Hladony gyors góllal visszaállította a különbséget.

A 3. harmad mindkét oldalon egy-egy kiállítással indult, majd  47.02-nél Balasits, 47.40-nél pedig emberhátrányból Karda talált be. 49.24-nél a piros-kékek Varga révén megszerezték a hetedik góljukat, Karda pedig 50.09-nél lőtte meg maga részéről a harmadikat. A meccs végére kicsit paprikássá vált a hangulat, az utolsó percben két debreceni és egy Vasas-játékos kapott büntetésperceket.

A debreceni srácok jól kezdték a találkozót, fölényt harcoltak ki,  vezettek is. Sajnos, a 2. játékrész elején, kevesebb, mint tíz perc alatt 4 gólt kaptak és nem tudták tovább vinni mindazt, ami jól működött az első harmadban. Voltak szép villanásaink, de ezekkel nem lehetett ellensúlyozni, hogy a játék legtöbb elemében fölénk nőtt az ellenfél.  
Okos Csanád vezetőedző így értékelte a mérkőzést.

„Az első harmadban mutatott játékunkban észlelni lehetett a kemény munka, a győzelem iránti vágyat. Sikerült megszerezni a vezetést, emellett mi diktáltuk a tempót is. Sajnos, Molnár Gergő megsérült, nem tudta folytatni a játékot, ami a továbbiakban nagy hatást gyakorolt a játékunk képére. Idővel a Vasas teljes mértékben átvette az irányítást, csak momentumaink voltak. Osztálykülönbségre mélyült a két csapat közötti differencia. Egyértelmű, hogy 4 góllal lehet meccseket nyerni, de 7 kapott találattal ez nem gyakori. Gratulálok az ellenfélnek, komoly erőfeszítéseket tettek a győzelmük érdekében.”

2023. február 01. 19.20 Debreceni Jégcsarnok
U21 78
DEAC Jégkorong Akadémia – Vasas SC 4-7 (1-0, 1-5, 2-2)
Gólszerzők
: Karda (3) és Méhes, illetve Hladony, Varga, Balasits, Lambert, Bayer, Németh és Dindic

 =Müller Károly=