ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Dupla meccset vívtunk a felső-ausztriai akadémia ellen

Közzétéve: 2023-02-01

Cimkék:  U 18

Január 28-án és 29-én ifi csapatunk oda-vissza alapon mérkőzött meg a felső-ausztriai hokiakadémia növendékeivel. Ebben az idényben már találkozott egymással a két csapat, akkor - december 22-én – a mieink 5-1-re nyertek.

Az első játéknapon Buda Márton kezdett a magyar srácok kapujában. Az első harmadban a vendéglátók játszottak fölényben, a kaput eltaláló lövések számaránya 11-9 volt oda. Valami zavar támadhatott a srácok körében, lehet, hogy a hosszú buszozás fárasztotta ki őket, a meccse elején mindenesetre az ellenfél játszott fölényben. Több kisbüntetést is ítéltek ellenünk A 2. játékrészben fordulni látszottak a trendek; a mezőnyjáték kezdett kiegyenlítődni, viszont a legvégén két gólt is kaptunk, ezeket Eder és Sperl szerezték. A 3. harmadban a mieink lőttek többet kapura, gólt azonban nem tudtunk szerezni, így nyert a linzi együttes.

2023. január 28. 16.30 Linz AG Eisarena
ICEJL
Eishockey Akademia Öberosterreich – DEAC Jégkorong Akadémia 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
Gólszerzők
: Eder és Sperl

A két csapat második mérkőzésén már lényegesen jobban ment a srácoknak játék. Igaz, hogy Vakhabov révén az osztrákok ütötték az első gólt, 44.00-nál Domán emberfórban egalizált, mintegy 10 perc múltán pedig – szintén emberelőnyben Kovács Alpár a győztes találatot is bevitte. A kapunkban ezúttal Gergely Hunor kapott bizalmat. A 2. játékrészben nagyjából azonos szinten hokizott a két csapat, talán a középső harmad kivételével a mieink játszottak jobban és megérdemelten nyertek.

2023. január 29. 11.25 Linz AG Eisarena
ECEJL
Eishockey Akademia Öberosterreich – DEAC Jégkorong Akadémia 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
Gólszerzők
: Vakhabov, illetve Domán és Kovács A. 

Janne Jokila vezetőedző így értékelte a két mérkőzést:

„Szombaton az első harmadban nem játszottunk jól. Túl lassúak voltunk és nem nyertük meg a párharcokat. A második harmad jobb volt, de 5 büntetőt lőttünk, szóval nem volt jó, de a büntetőlövéseink remekül működtek! A 3. harmad volt a legjobb  periódusunk, 17-szer veszélyeztettük az ellenfél kapuját, de sajnos nem szereztünk gólt.

A második meccset jól kezdtük, sok energiánk volt. A 2.harmadban elvesztettük a lendületünket, ők szerezték meg az első gólt. A 3. harmadban a csapatunk megmutatta, hogy soha nem adják fel, így ez nagy győzelem lett számunkra.”

 =Müller Károly=