ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Szétlövésben dőlt el mérkőzés

Közzétéve: 2023-01-31

Cimkék:  U 16

Január 29-én serdülő csapatunk Győrben vendégszerepelt, a középszakaszban eléggé rapszodikus teljesítményt nyújtó NEMAK ETO HC együttesével szemben.

A mieink kapuját Dorogi Vince védte. Jól kezdték a találkozót a debreceniek. A 16. perc elején Szűcs szerezte meg csapatunknak a vezetést, majd kevesebb, mint egy perccel utóbb Kuti Balázs is betalált. 18.20-nál emberelőnybe kerültünk, 20.13-nál Lékó ki is használta a lehetőséget.

A gól után a hazai csapat kapust cserélt, a győri legénység pedig feljebb tekerte a fokozatkapcsolót. Erre igazából nem válaszoltak a mieink, aminek meg is lett a hozadéka; 28. és 29. percben Papp két góljával szorosra jöttek fel a hazaiak. 28.17-nél Berta Ákos szakvezető időt kért. Az időkérés pozitív hatására még várni kellett, 28.42-nél Kund kiegyenlített. Ezt követően egymás után két győri kiállítás következett, a emberfórt kihasználva, Kiss góljával ismét átvettük a vezetést.

A 3. harmad elején mindkét csapat megfogyatkozott egy-egy játékossal, majd az 53. percben Dankó is kiült, de a meccs állása nem változott. 58.45-nél  hazaiak lehozták a kapust, az utolsó percben aztán Papp kiegyenlített, hosszabbításra mentették a mérkőzést a győriek. 

A ráadásban többet próbálkoztak a hazaiak, de az eredmény nem módosult, így Papp találatával szétlövésben dőlt el a találkozó, amelyet koncentráltabb 2. harmaddal meg is nyerhettünk volna.

A debreceni srácok többnyire jól játszottak, de sajnos, nem elég egyszerűen, túlbonyolítottuk az akcióinkat, ami mindig időt ad az ellenfélnek a beavatkozásra.

Berta Ákos vezetőedző  így értékelte a találkozót:

„A korai kelés és a hosszú út ellenére, az elejétől kifejezetten koncentráltan játszottunk, a játékosok az elejétől odafigyeltek azokra a dolgokra,  amelyeket megbeszéltünk. A 2. harmadban sokkal jobban játszott az ellenfél, mi pedig azt hittük, hogy  elég lesz annyit kiadni magunkból, amennyit az előző harmadban. A 3. harmadban újra koncentráltan hokiztunk, de az utolsó másodpercekben egy jól eltalált lövéssel egyenlített az ellenfél. A hosszabbításban mindkét csapat eldönthette volna a találkozót, a rávezetésben aztán nem felénk billent a mérleg nyelve. Amikor mozogtak a lábak a védekező zónában és nem pepecseltünk a koronggal, akkor kifejezetten szép támadásokat is tudtunk vezetni, de még sokszor választjuk a nehezebb utat egy-egy korongszerzés után."

2023. január 29. 12.45 NEMAK Jégcsarnok
U16 282
UNI Győr-NEMAK ETO HC – DEAC Jégkorong Akadémia bü. 5-4 (0-2, 3-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Papp (4) és Kund, illetve Lékó, Szűcs, Kiss és Kuti B.

 =Müller Károly=