ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | A helyzeteink rendre kimaradtak

Közzétéve: 2023-01-25

Cimkék:  U 21

Január 22-én junior csapatunk újabb nehéz ellenféllel került szembe, a DVTK Jegesmedvékkel mérkőztek meg idegenben. A legutóbbi találkozásuk alkalmával a miskolciak nyertek és ezúttal is inkább ők voltak az esélyesek.

A mieink kapujában Gergely Hunor kezdett. Az 1. harmad jobbára kiegyenlített mezőnyjátékkal telt el. A mieink sokat lőttek kapura és a 15. percben emberelőnyös szituációban a vezetést is megszerezték, Takács góljával.

A 2. játékrészben fokozódott a miskolci csapat nyomása, a 22. percben Trozsák révén kiegyenlítettek, majd felénél Csíki talált be, röviddel később Pásztor már a harmadik góljukat szerezte.

A 44. percben Griaznov volt eredményes, a mieink stábja pedig kapust cserélt, Végh Dániel állt a vasak közé. A debreceniek ezután is többet próbálkoztak az ellenfelüknél, de a kísérleteik meddőnek bizonyultak, a hazaiak kapusa is nagy formában védett. A 48. percben Csíki újabb gólt szerzett, majd Molnár és emberelőnyből Fazakas is beköszönt.

A kapura lövéseket a mieink nyerték, tíz alkalommal többször próbálkoztak (29-39), mint a Jegesmedvék, de csak egy gólt jegyezhettek. A miskolciak lövési hatékonyság terén jóval felülmúlták a mieinket, akik egyre csökkenő ellenállást tudtak csak kifejteni.

Okos Csanád vezetőedző őszintén és reálisan értékelte a mérkőzést:

„Az első negyven percben keményen dolgoztunk és percről perce közelebb kerültünk a gólszerzéshez. Sikerült ugyan megszerezni a meccs első találatát, ám az ellenfél kapusa kiemelkedő teljesítményt nyújtott, nem adott lehetőséget a további gólszerzésre. A miskolci csapat a kidolgozott helyzeteivel büntetett. A harmadik harmadban már nem volt mentális erőnk felvenni a kesztyűt és visszajönni a meccsbe, mivel a helyzeteink rendre kimaradtak. Nem vagyunk az a csapat, aki képes a gólzáporra, ezt ki kell mondani őszintén. A 39 kapura lövés viszont bizonyítja, hogy a melót beleraktuk a párharcba, ami biztató, a frusztráló végeredmény ellenére is.”

2023.01.22. 13.00 Miskolci Jégcsarnok
U 21 71
DVTK Jegesmedvék Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 7-1 (0-1, 3-0, 4-0)
Gólszerzők
: Csíki (2), Molnár, Griaznov, Trozsák, Fazakas és Pásztor, illetve Takács

 =Müller Károly=