ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Megpróbáltuk megfordítani a meccset

Közzétéve: 2023-01-25

Cimkék:  U 16

Serdülő csapatunk vasárnap délután a HKB csapata ellen lépett a jégre Debrecenben. A tabellán a mieink előnye 3 pont volt velük szemben, ezzel a táblázat 2. helyét foglaltuk el.

Révész Zsuzsával a kapuban kezdték a találkozót a mieink. Az elején hibát hibára halmoztak a srácok, 04.38-nál már három góllal vezetett a HKB, Berta Ákosnak időt kellett kérnie. A 7. percben emberhátrányban még kaptunk egy gólt, aztán elkezdhettük felejteni az eddig történteket. 10.14-nél, Szűcs emberelőnyös góljával szépítettünk, majd Kuti Balázs találata következett. A 16. percben Porubcsánszky révén növelte előnyét a vendégcsapat, a mieink stábja pedig kapust cserélt, Asztalos Péter érkezett a jégre. 

A 2. játékrész elején előbb Máthé volt eredményes, majd néhány másodperccel később Takács visszaállította a 3 gólos különbséget. A 2. periódusban összesen három 2 perces kisbüntetést halmoztak fel a srácok, majd még egyet hozzátettek a 3. harmad elején. Nagy valószínűséggel „túlakarták” ezt a mérkőzést, viszont dicséretesen küzdöttek, Szűcs az utolsó percben válaszolt Takács találatára.

A csapat az első harmadban vesztette el a meccset, ekkor harcolta ki az ellenfél a 3 gólos differenciát, a későbbiekben aztán két egy-egyes harmaddal őrizték az eredményt. A debreceni alakulat megpróbált fordítani, végig küzdötték a 2. és 3. harmadot, de az egyenlítés nem sikerült. Gond volt a lövéseinkkel, a számuk sem érte el (33-40), az ellenfél szintjét, de leginkább a lövési hatékonyság szorul fejlesztésre. 

A mérkőzés eseményeit Berta Ákos vezetőedző elemezte:

"Az második és harmadik harmadot lehet csak értékelni, amikor úgy játszottunk, ahogyan kellett, a kapunk előtt agresszívak voltunk, így nem sok tiszta helyzetet adtunk az ellenfélnek. Hogyha védekezésből gyorsan tudtunk támadásokat építeni, akkor helyzeteket is sikerült kialakítani, de a lövési hatékonyságunk még mindig elmarad az átlagostól. Az ellenfél kapuja elött sokkal határozottabbnak kellett volna lennünk és minden esetben készen állni arra, hogy odakerül a korong. A felesleges kiállításokkal magunkat büntettük, mert néha a túlzott akarást is észreveszi a játékvezető. Összességében az, hogy a játékosaink nem adták fel és nem egymásban keresték a hibát, hanem megpróbálták megfordítani a mérkőzést, valamint végig küzdöttek minden cserében, kifejezetten pozitív volt a demoralizáló első harmad után."

2023. január22. 16.25 Debreceni Jégcsarnok
U16 279 
DEAC Jégkorong Akadémia – Hokiklub Budapest 4-7 (2-5, 1-1, 1-1)
Gólszerzők
: Szűcs(2), Máthé és Kuti B., illetve Takács (2), Buczkó, Porubcsánszky, Vónya-Tolner, Kovács és Peternell

 =Müller Károly=