ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Ez már sokkal jobban tetszett

Közzétéve: 2023-01-23

Cimkék:  U 18

Január 21-én déltájban a DEAC Jégkorong Akadémia csapata a Jegesmedvék Akadémiával játszott ifi bajnoki mérkőzést. A felek legutóbb december 20-án találkoztak, akkor igen szoros eredmény született, a miskolciak hosszabbítás után 5-4-re nyertek.

A debreceni kapuban Buda Márton foglalt helyet. A mieink jó iramú, éles játékkal indították a találkozót és már az első percben gólt ünnepelhettek; Révész átadásával Mihalik Gergő ugrott ki és betalált a miskolciaknak. 08.12-nél Máthé passzával Kovács Alpár megszerezte a csapatunk második gólját. A 11. perc legelején az ellenféltől Czirjákot állították ki, az emberelőnyünket Mihalik Gergő váltotta gólra. A harmad 3-0-val zárult, a vendégcsapat eléggé kényelmesen hokizott, a mieink vezetését megérdemeltnek tekinthettük.

Már csaknem a 2. játékrész közepénél jártunk, amikor a vendégcsapatból előbb Oroszt, majd Szabókit küldték a büntetőpadra. A srácok nem hagyták veszni a jó lehetőséget; 27.41-nél Csanády középtávoli lövése akadt be, nem sokkal később Mihalik Gergő száguldott végig a pályán és 5-0-ra változtatta az állást. A Jegesmedvék stábjának ez túl sok volt, időt kértek, és kapuscserét hajtottak végre. Az edzői intelmek hatottak, a miskolci játékosok jóval keményebb, gyorsabb stílusra váltottak, gyakran veszélyeztették a kapunkat, Buda Márton azonban kiválóan védett. Ennek ellenére a légiós Kushchov kétszer is betalált a mieinknek, először a 33. percben létszámegyenlőség mellett, 34.49-nél pedig emberhátrányban helyezte be a pakkot a hosszú alsóba. Mielőtt a közöség izgulni kezdett volna, egy remek kiugrás végén Balogh Áron növelte az előnyünket, 3-2-vel zártuk a 2. periódust. 

A 3. harmadban javarészt a mezőnyben zajlott a kemény küzdelem, számos kiállítással és kisebb csetepatékkal megfűszerezve. A gólokra a harmad feléig kellett várni. 51.09-nél Csanády emberelőnyös szituációban megszerezte a hetedik találatunkat, az utolsó percben Derkach még szépített, de ezzel csak kozmetikázni tudták az eredményt.

A srácok kiváló játékkal lepték meg a lelkes közönséget, külön örömmel voltunk tanúi a támadó játékuk hatékonyságának. A kapura lövések terén egy picivel jobban zártak a vendégek (30-33), de ez is egy példa, hogy a lövésszámokat nem szabad túlértékelni, mivel a döntő faktor a lövések minősége. Buda Márton jól védett, a kapuját eltaláló 33 lövésből 30-at hárított.

Janne Jokila vezetőedző módjával ugyan, ám dicsérte a játékosait:

„Remekül hokiztunk és nagy győzelmet arattunk. Az 5 az 5 elleni játékban támadásban és védekezésben, valamint az erőjáték terén is keményen dolgoztunk. Ezutáni is ezt a hokit kell játszanunk!”

2023. január 21. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL/U 21
DEAC Jégkorong Akadémia - Jegesmedvék Akadémia 7-3 (3-0, 3-2, 1-1)
Gólszerzők
: Mihalik G.(3), Csanády (2), Kovács A. és Balogh, illetve Kushchov (2) és Derkach

 =Müller Károly=