ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | A ráadásban nyertünk a bajnok ellen

Közzétéve: 2023-01-23

Cimkék:  NU 25

Idei utolsó alapszakasz meccsüket játszották a DHK-s lányok vasárnap délután. Ez igazából presztizs-csata volt, mivel a hivatalos pontszámok értelmében a vendégcsapat már kiharcolta az alapszakasz bajnoki címet. Persze ilyenkor nem mindegy, hogy győzelemmel, vagy vereséggel zárjuk az alapszakaszt, különösen úgy, hogy némi esélyünk is van a sikerre.

A hazai csapat kapuját Poltzer Renáta őrízte. Az 1. harmadban azonnal támadásba lendült a vendégegyüttes. Az idősebb, fizikailag jórészt erősebb játékosokból álló tavalyi bajnok sokat lőtt kapura, számos veszélyes támadást vezetett. A mieink kivédekeztek egy korai emberhátrányt, a 14. percben azonban Rozsnaky góljával előnybe került a vendégcsapat. 

Az 1. harmad végén és a 2. játékrész elején emberelőnybe kerültünk, a második alkalmat Márta Anna használta ki, egyenlítettek a debreceni lányok. A 29. percben a vendégek jutottak előnyhöz, de a lányaink jól védekeztek, Poltzer Renáta is nagy formában védett. 

A 3. harmad közepén Dancsfalvi edző időt kért, de a mieink se tudtak elmozdulni a döntetlen állásról.

A hosszabbítás negyedik percében újra emberelőnyben játszhattunk és 11 másodperccel utóbb Nagy Dorina értékesítette Juhász-Berencsi Luca gólpasszát, a ráadásban sikerült nyerni a hazai lánycsapatnak.

A hatvani csapat jószerével végig támadta a mérkőzést, de egy gólon ragadtak, köszönhetően a mieink elszánt védekezésének és Poltzer Renátának, aki 49 lövést hárított így 98 % lett a hatékonysági mutatója. Le a kalappal a debreceni lányok előtt!

Dancsfalvi Norbert vezetőedző, érezhető örömmel fogadta a lányok győzelmét.

„A lányok elhitték magukról, hogy képesek nyerni és megcsinálták! A tavalyi döntő elvesztése mély nyomot hagyott bennük és ez a rossz emlék, ez a félsz mindig előkerült, ha csak szóba kerültek a hatvaniak. De mindezt ma le tudták küzdeni, mint csapat és a mentális siker fontosabb volt, mint a pontok, hiszen az utóbbinak az alapszakaszban már nem volt jelentősége. Jó kedvvel, önbizalommal és hittel eltelve lépünk tovább a rájátszásba és továbbra is mindent megteszünk a győzelem érdekében. Most mutatkozik majd meg igazán, hogy kinek milyen a karaktere és kik adósok még a jó játékkal. Mindenkitől 100%-os mentális- és fizikai felkészültségre lesz szükség, ha meg akarjuk koronázni az idei szezonunkat! Gratulálok a csapatnak!”

2023. január 22. 14.05 Debreceni Jégcsarnok
NU25 B/50
Debreceni HK – FC Hatvan Girls 2-1 hu (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Nagy D., Márta, illetve Rozsnaky

 =Müller Károly=