ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Folyamatosan húztak el a fehérváriak

Közzétéve: 2023-01-21

Cimkék:  U 21

Ezen a találkozón a mieink 3 sora a fehérváriak 4 sorával nézett farkasszemet. A mérkőzés elején kiegyenlített játékot láthattak a nézők, majd a vendéglátók egyre jobban elhúztak a mieinktől, beszorították a srácokat a védekező harmadba és végül magabiztos játékkal nyertek.

A mérkőzésen Végh Dániel védte a mieink kapuját. A nyitó harmadban jobban kezdtek a fehérváriak, a 3. percben már vezettek, egyéni akcióból Hercsel talált a kapunkba. Ezután két debreceni emberelőny következett, a másodikat Mihalik Gergő révén sikerült értékesíteni; aki belőtte Borbát átadását. Ezt követően kimaradt egy fehérvári emberfór, a 15. percben viszont Jábor lövése utat talált Végh Dani hálójába.

A 2. játékrésznek már csaknem a közepén jártunk, amikor Grin növelte a hazai csapat előnyét. A 30. percben Bajkó, nem sokkal utóbb Zezelj ült ki, az emberelőnyöket azonban nem tudtuk gólra váltani. A 38. perc legelején Méhest ültették ki játékkésleltetés címén, majd 38.47-nél Ördög emberhátrányban is felhozta szorosra a mieinket. Egyetlen másodperccel a harmad vége előtt Grin 4-2-re alakította az állást, ennyire a harmad végén már nem szabadott volna gólt kapni. 

A 3. harmadban Jábor és Zezelj is duplázott, a két gólon kívül különösebb esemény ebben a játékrészben már nem történt, 24-4 volt a kaput eltaláló lövések száma.

A mieink a meccs kezdetétől folyamatos, egyre fokozódó nyomás alatt álltak és el is fogytak a találkozó végére. A különbségeket jól láttatja a kapott gólok száma; Végh Dani 48 lövést hárított a kapujára érkezett 54-ből, a védési hatékonyság százalékokat nem jegyeztük fel, mivel ez esetben félrevezetőek lehetnének.

Okos Csanád vezetőedző így értékelt a találkozó után:

„Az első harmadban energikusan álltunk bele a mérkőzésbe. Emberelőnyben sikerült kifejezetten veszélyes helyzeteket kialakítani, hátrányban pedig okos, fegyelmezett játékot produkáltunk. A második játékrészben rengeteg kontratámadást engedtünk az ellenfélnek, olyan egyéni hibákból, amelyeket gyorsabb reagálás, azaz jobb összpontosítás révén elkerülhettünk volna. Az eredményjelző táblán ugyan sikerült felzárkózni a fehérvári csapathoz, de sajnos, az utolsó percben kapott gól megtörte a lendületünket. A harmadik harmadban sem sikerült összeszedni az önbizalmunkat, a maradék erőt, így a játékunk szétesett, az ellenfél pedig nem állt le egy pillanatra sem. A helyzeteinket ugyan kialakítjuk, de gólérzékenység terén alulmaradunk a mezőnyhöz képest. 180 perce nem szereztünk gólt egyenlő létszámban.”

2023. január 18. 15.00 Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
U 21 67
FEHA 19 – DEAC Jégkorong Akadémia 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)
Gólszerzők
: Grin (2), Jábor (2), Zezelj és Hercsel, illetve Mihalik G. és Ördög

 =Müller Károly=