ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Még sok munka vár a srácokra

Közzétéve: 2023-01-21

Cimkék:  U 16

Serdülő csapatunk szerdán a harmadik mérkőzését játszotta le az U 16-os bajnokságban. Az ellenfelük ezúttal a DVTK Jegesmedvék együttese volt. Ezt megelőzően a mieink legyőzték az újpestieket, most azonban nem végződött jól ez az összecsapás.

A debreceni kaput Dorogi Vince őrizte.  A mérkőzés elején úgy látszott, hogy nagyjából egyenlő erők küzdenek. A 10. percben Szűcs a mieinknek szerzett vezetést, fél percre rá azonban kiállították és a fórban kiegyenlítettek a miskolciak, a találatot Besenyei érte el. A 17. percben a hazai csapat Oláh góljával átvette a vezetést. Fél perccel a harmad vége előtt újra hátrányba kerültünk, ezúttal Kuti Balázst vitték ki a játékvezetők.

A 2. játékrész legelején Szűcsöt is kiszórták, a dupla fórt Pejsa értékesítette, majd röviddel később újra ő volt eredményes. A 31. percben Máthé Miklós szépített, majd gyors egymásutánban két miskolci játékos is a kiállítás sorsára jutott. A debreceniek stábja időt kért, a Jegesmedvék pedig kibekkelték a kisbüntetéseiket. A 39. percben megint kiállítottak egy miskolci játékost, válaszul Máthé szorosra hozta fel a mieinket, erre a hazaiak is időt kértek, de nem tudtak betalálni, egy emberhátrányos szituáció megosztotta a hátralévő időt.

Az áthúzódó hátrányt kivédekezték a Jegesmedvék, a mieink pedig egymás után háromszor kerültek emberhátrányba, míg végül Czina megszerezte a miskolciak ötödik gólját. Az 56.12-nél kaptunk egy újabb emberhátrányt és már nagyon kevés idő volt hátra. Berta Ákos megpróbálkozott a kapus lehozatallal, de hiába, 59.13-nál Vásárhelyi találata véglegesen eldöntötte a találkozó sorsát.

Berta Ákos vezetőedző így kommentálta a meccs eseményeit:

„Hasonlóan kezdtünk, mint az előző mérkőzésen. A srácok odafigyeltek a részletekre is, bátrak voltak, de az egész mérkőzésen megint sokat kivett belőlük a sok emberhátrányos játék. Volt esélyünk, hogy egyenlítsünk a második játékrész végén, de összességében megérdemelten nyert a hazai csapat. Az akarat és küzdés rendben volt. A kapura lövések minőségében és a védekező harmadbeli korongszerzések terén még sokat kell fejlődnünk."

2023. január 18. 18.30 Miskolci Jégcsarnok
U 16 272
DVTK Jegesmedvék Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 6-3 (2-1, 2-2, 2-0)
Gólszerzők
: Pejsa (2), Besenyei, Oláh, Czina és Vásárhelyi, illetve Máthé (2) és Szűcs

 =Müller Károly=