ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Keményre fagytak a meccs végén a mieink

Közzétéve: 2023-01-19

Cimkék:  U 18

Január 15-én délben kezdődött el a DEAC és a BJA összecsapása az osztrák U 18-as bajnokság keretében. Papíron a fővárosi együttes volt az esélyesebb, de a 3. harmad végéig semmi nem utalt arra, hogy a vendégek pontokkal távozhatnak Debrecenből.

Ezen a meccsen a mieink kapuját Gergely Hunor védte. A debreceni ifik remekül indították a találkozót, néhány másodperccel a kezdés után már vezettünk, a gólt Révész szerezte. Még nem telt le a nyolcadik perc, amikor Domán is betalált, Mihalik Gergő két asszisztjával komoly érdemeket szerzett a vezetésben. A 18. percben Kiss révén szépített a BJA, majd Mihalik Gergő is bekopogott a vendégek kapusának. A harmad lőlapja 15-9-en állt meg a harmad végén, kiválóan hokiztak a házigazdák.

 A 2. játékrész hét perccel a kezdés után Domán duplázásával folytatódott. A 35. percben Sári szépített, de visszavágtak a debreceniek, dupla fórból Csanády talált be. Kiegyenlített volt a 2. harmad, de egy góllal így is növeltük az előnyünket. 

A 3. harmadot BJA szépítés vezette be Örsi révén, majd az 52. percben Galaczi válaszolt, az eredményjelzőn ekkor 6-3 állt, tehát 3 góllal vezettünk. Ami ezután történt, arra tétmeccsen ritkán van példa, a srácok vagy teljesen lefagytak, vagy komolyan elhitték, hogy nekik itt nincs már dolguk, szinte végigasszisztálták, ahogy 5 perc alatt kiegyenlít a vendégcsapat, Kadarkuti kétszer, Bárdos egyszer volt eredményes. Az ébredés sajnos, a hosszabbításban sem következett be, igaz, nem tartott sokáig; 60.40-nél fejeződött be, a meccsdöntő gólt Kadarkuti jegyezte!

Szakvezetőnk, Janne Jokila így értékelte az összecsapást:

„52 percig jó hokit játszottunk, ami ezután történt, az totális katasztrófa volt. Nem koncentráltunk, és érthetetlen büntetéseket kaptunk. A játék megnyeréséhez teljes 60 percet kell játszani és végig fókuszálni!”

2023. január 15. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC Jégkorong Akadémia - Budapest Jégkorong Akadémia 6-7(3-1,2-1,1-4,0-1)
Gólszerzők:Domán
(2), Révész, Mihalik G., Csanády és Galaczi, illetve Kadarkuti(3), Sári, Kiss P., Örsi és Bárdos

 =Müller Károly=