ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Szoros mérkőzésen szereztük meg a három pontot

Közzétéve: 2023-01-19

Cimkék:  U 16

Serdülő együttesünk a hét végén az újpestiek vendége volt. Az ezt megelőző mérkőzésen nem sikerült pontokat szerezni, reméltük azonban, hogy srácok okulnak abból a vereségből.

A mieink kapuját ezen a meccsen Dorogi Vince őrizte. A találkozót a mieink kezdték jobban, sokat korcsolyáztak és igyekeztek a hatékonyan játszani. Már az ötödik percben megszereztük a vezetést, Lékó átadását Kiss Máté értékesítette. 12.43-nál Szűcs növelte az előnyünket, azonban mindkét gólunkat egy kiállítás kísérte, pazaroltuk az energiánkat. A harmad vége felé Kárász révén szépített a hazai csapat. A periódus kiegyenlített játékot hozott, a mieink valamivel élesebbek voltak a kapu előtt, mint a házigazdák.

A 2. játékrész az újpesti támadók és a debreceni védekezők összecsapásaival telt el, a játékvezetők egymás után négy kiállítást fújtak ellenünk, de az egy gólos előnyünket sikerült megőrizni.

A 3. harmadot újabb kisbüntetéssel nyitottuk meg, túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Alig több, mint 5 perccel később Lékó megszerezte a harmadik találatunkat. 55.40-nél kockáztatott az ellenfél, lehívták a kapusukat, hét másodperccel utóbb Karikás szorosra hozta fel a lila-fehér csapatot. Nagy harc folyt a következő találatért, 57.03-nál Szűcs kapott két percet, röviddel utóbb az Újpest ismét lehozta a kapusát, majd időt is kértek. Az egyenlítés azonban nem jött nekik össze, 8 másodperccel a dudaszó előtt Dankó belőtte a negyedik gólunkat, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

A jegyzőkönyv szerint a mieink 16 percet töltöttek emberhátrányban, miközben az ellenféltől senkit sem állítottak ki. Ilyen helyzet ritkán adódik a hokiban, de a lényeg az, hogy a találkozó utolsó perceit sikerült kivédekezni, így három ponttal térhettünk haza.

A mérkőzés fontosabb momentumait Berta Ákos vezetőedző összegezte:

„A srácok tanultak az előző mérkőzésből; már a meccs elejétől sokkal többet korcsolyáztak és néha jól használták ki a nagyobb pálya előnyeit. Sajnos, eközben temérdek kiállítást szedtünk össze és ezzel az egész meccsen megnehezítettük a saját dolgunkat. A támadó zónában több lehetőséget is elpuskáztunk egyenlő létszámnál, hátul pedig a hibáinkat büntette az ellenfél. A vége szoros lett, de mindenki önfeláldozóan játszott, amikor arra volt szükség. Gratulálunk a csapatnak a megszerzett pontokért!"

2023. január 15. 17.45 Újpesti Jégcsarnok
U 16 277
UTE - DEAC Jégkorong Akadémia 2-4 (1-2, 0-0, 1-2)
Gólszerzők
: Karikó és Kárász, illetve Dankó, Szűcs, Kiss és Lékó

 =Müller Károly=