ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Jobban ment a játék a Vasasnak

Közzétéve: 2023-01-18

Cimkék:  U 18

Szombaton délután az osztrák ifi bajnokság egyik középcsapata, a Vasas SC látogatott Debrecenbe. A kevés gólt hozó összecsapást a vendégcsapat nyerte, a mieink továbbra is 5 szerzett ponttal állnak a mezőny végén.

Buda Márton kezdett a debreceni alakulat kapujában. Már a 4. percben előnyre tett szert a vendégegyüttes, a gólt emberelőnyös szituációból Bogáti szerezte, majd jobbára mezőnyjátékkal telt el az első harmad, a kaput eltaláló lövések száma egyik oldalon se haladta meg a tízet.

A 2. játékrészben továbbra is közepes iramú játék zajlott a jégen. A debreceni együttes feljebb tekerte egy kicsit a fordulatszámot, a 36. percben Tóth révén ki is egyenlítettek. Az állás 3 percig volt eldöntetlen, a 39. minutában Bogáti újra betalált, ezzel megint vezetéshez jutottak a piros-kékek.

A 3. periódusban a Vasas jóval több alkalommal próbálkozott a gólszerzéssel, ezt a lőlap (6-18) is egyértelműen jelezte. Az 58. percben a vendégek közül Szűcs is betalált, 1-3-ra alakítva a meccs végeredményét.

A mérkőzésen egy tíz perces döntetlen periódust leszámítva végig a vendégcsapat vezetett és megérdemelten győzött. A debreceni kapuban Buda Márton végig jó teljesítményt nyújtott, a 33 kísérletből 31 lövést hárított, 93,9 %-os hatékonysággal védett, ám ez nem volt elegendő a csapat sikeréhez.

Janne Jokila, a mieink szakvezetője többre taksálta a legénységét:

„Az egyik gólunkat érvénytelenítették, így azt hiszem, megérdemeltünk volna legalább egy pontot a találkozóból. Sajnos, ebből nem lett semmi.”

2023. január 14. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
ICEJL
DEAC Jégkorong Akadémia – DEAC 3-1 (0-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők
: Tóth Z., illetve Bogáti (2) és Szűcs

 =Müller Károly=