ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Az új évben nem megy…

Közzétéve: 2023-01-12

Cimkék:  U 21

Még karácsony előtt történt, hogy junior csapatunk győztesen szállt le a jégről a FEHA19-el szemben. Azóta kaptak egy ötöst a Budapest Akadémiától, vasárnap pedig a Vasas SC-vel mérkőztek meg Budapesten, a piros-kékek az ünnepek előttinél kevésbé nehéz ellenfélnek ígérkeztek.

Gönczi Bence kezdett a debreceni kapuban. Az 1. harmadban nagyjából azonos erők küzdöttek a mezőnyben, ám a mi oldalunkon nem mentek be a helyzetek. A Vasas részéről azonban igen, a 7. percben Szűcs talált be, majd a harmad felénél előbb Lambert, nem sokkal később Bayer is feliratkozott a góllövők közé.

A 2. játékrész első másodperceiben Veilert szórták ki, az emberelőnyt Molnár Gergő passzából Karda használta ki. 24.26-nál a tavaly még Debrecenben hokizó Tchaliov Nikolát ültették ki, a 28. percben újabb két percet kapott, de a előnyöket nem tudták gólra váltani a játékosaink. A 30. percben Kókait vitték ki a játékvezetők, de az emberhátrányt gól nélkül lehozták a mieink. A 35. percben Bayer növelte a hazaiak előnyét, 36.42-nél Tchaliov akasztotta a kitörő Borbátot, aki értékesítette a büntetőlövést, 4-2-re módosítva a meccs állását.

A 3. harmad elején Okos Csanád kapust cserélt, Gönczi Bencét Buda Márton váltotta. Az 52. percben Süketet, röviddel később az ellenféltől Szűcsöt állították ki, az állás azonban nem módosult. 55.56-nál a debreceni szakvezető időt kért, csapata azonban nem tudott feljebb kapaszkodni, sőt, az 57. percben Veiler is betalált, beállítva az 5-2-es végeredményt.

A meccs végén 32-28-at mutatott a lőlap, ami arra utal, hogy a mezőnyben nem volt különösebb eltérés a két együttes között. A hatékonyság terén viszont komoly lemaradásaink vannak, így történhetett, hogy az ellenfél kétszer annyi találatot szerzett, mint a mieink.

A találkozót Okos Csanád vezetőedző értékelte:

„A Vasas elleni mérkőzés hektikusra sikeredett. Próbáltuk elkerülni ezt a játékképet, de sajnos, nem sikerült, a szilárd védekezés híjával indított támadások és sok egyéni hiba jellemezte a korábbi meccseinket is. Sajnos, most sem tudtuk a hibáinkat levetkőzni és szervezettebben megküzdeni velük. A gólhelyzeteinket ugyan kidolgoztuk, de 5 az 5 ellen, egyenlő létszámban nem találtunk be, így a két lőtt gólunk kevésnek bizonyult.”

2023. január 08. 17.00 Vasas Jégcentrum
U21 63
Vasas SC - DEAC Jégkorong Akadémia 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)
Gólszerzők
: Bayer (2), Lambert, Weiler és Szűcs, illetve Karda és Borbát

 =Müller Károly=