ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Jobb játékra számítottunk… 

Közzétéve: 2023-01-12

Az U 16-os alapszakasz során a második helyen végzett serdülő csapatunk lejátszotta az első középszakasz mérkőzését. Az ellenfél Kárpái Farkasok együttese volt, akik az alapszakasz I. csoportjából érkeztek a II. csoportosok közé.

Dorogi Vince kezdett a mieink hálója előtt. Gyengén indították a mérkőzést a mieink, 25 másodperccel a korongbedobás után Polgár megszerezte a Farkasok első találatát. A következő támadás meghozta az egyenlítést, a gólt Vincze Dávid szerezte. Ezután Eigner révén átvettük a vezetést is, az ellenfél egyenlített, majd ismét vezetést szereztünk, a Farkasok kiegyenlítettek, végül 3-5-ös eredménnyel zárult az első periódus. A további debreceni gólt Vincze Dávid lőtte. A harmad végén kétszer is emberfórba kerültünk, de nem tudtunk betalálni. Az első harmadban azonos volt a kaput eltaláló lövések száma, de a gólszerzésben a vendégek álltak jobban.

A 2. játékrész elején Kiss Máté révén szorosra jöttek fel a mieink, de Polgár és Antalfy góljával megint elhúztak a vendégek. 31.40-nél kapuscserét eszközöltünk, Asztalos Péter érkezett a csapatunkba. Ezt követően kétszer két perces kiállítás történt, előbb a Farkasok, majd a mieink oldalán, majd egy-egy gól is született Polgár illetve Vincze Dávid jóvoltából, a 2. harmad végén 5-8-ra állt a találkozó. 

A 3. harmadban már csak egy gól esett, a 42. másodpercben, ezt Polgár szerezte.  41.26-nál minutában Berta Ákos még időt kért, de a csapata 2 x 2 perces emberfórban sem tudott megújulni.

Váratlan és nagy arányú vereséget szenvedett a serdülő csapat, bár a kapura lövések statisztikája (40-26) azt jelezte, hogy a mieink vannak inkább fölényben.  A statisztika azonban nem minden, mint ahogy a kapura lövés sem az, a megfelelő szintű agresszivitás és elegendő korcsolyázás nélkül nem lehet sikert elérni.

Berta Ákos kemény kritikát mondott:

„Vízilabda meccset játszottunk, ami nagyrészt a saját hibáinkból alakult ilyenre. Az első két harmadban túl könnyedén és lagymatagon játszottunk ahhoz, hogy átvegyük a mérkőzés felett a kontrollt. Szét voltak szakadva a csapatrészek és nem voltunk elég agresszívek a kapuk előtt, mivel ahhoz korcsolyázni is kellett volna, méghozzá a megfelelő helyekre. Voltak jó elemek, de összességében az eredmény és a játékunk ma szégyenteljes volt."

2023. január 08. 18.35 Debreceni Jégcsarnok
U 16 270
DEAC JA – Kárpáti Farkasok 5-9 (3-5, 2-3, 0-1)
Gólszerzők
: Vincze D. (3), Kiss M. és Eigner, illetve Polgár (5), Szentandrássy, Antalfy, Tóth és Korein 

 =Müller Károly=