ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nagy küzdelemben nyertük meg az évzáró meccset

Közzétéve: 2022-12-24

Cimkék:  U 21

Mindössze három sor játékossal, de ugyancsak elszántan készülődtek juniorjaink a FEHA19 elleni hétközi mérkőzésre. A fehérváriak a negyedik, a mieink a hatodik helyről várták a találkozót, mindkét együttes jelezni akarta, hogy a rangsorban jóval előkelőbb helyezésre tartanának számot.

Végh Dániel kezdett a hazaiak kapujában. Élénk, oda-vissza játékkal indult a találkozó, majd az ötödik percben előnybe került a vendégcsapat, de a kínálkozó lehetőséget nem tudták kihasználni. A 13. percben egy fehérvári játékos került a büntetőpadra, a mieink pedig éltek a lehetőséggel, 14.06-nál Dorogi átadásából Bartók volt eredményes. Kevéssel a vezetés megszerzése után Zilahit állították ki, a debreceni védelem azonban kifogástalanul dolgozott.  A harmad utolsó percében Kókainál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, az áthúzódó kiállítás alatt nem változott a meccs állása.

A 25. perc elején Molnár Gergőt ültették ki bottal akasztás okán, majd a mieinkre fújtak rá a sporik egy játékkésleltetést. A büntetés során hiába próbálkoztak a vendégek, a debreceniek viszont a 33. percben betaláltak; Bartók jó passzát Révész értékesítette. Kevesebb, mint négy perccel később Fehér Adám, majd 3 perccel utóbb Kókai kapott kisbüntetés, a mérkőzés állása ezúttal sem módosult, a debreceniek remekül védekeztek, Végh Dani pedig mindent védett, ami eltalálta a kaput.

A 3. harmad Dorogi Máté kiállításával indult, a fehérváriak nagy erővel támadtak, de hiába. 44.18-nál, egyenlő létszám mellett azonban Erdélyi betalált, az egyenlítésért támadtak a vendégek. Ezután az első kiállítás tőlük történt, ami kis könnyebbséget jelentett a védelmünknek, majd 44.33-tól újra ők kerültek emberfórba. 51.50-nél a Németh-Zilahi párost ültették ki, majd az utolsó percben keményen összeugrottak a játékosok, a mindkét csapattól hárman kaptak 5+20 percet. A bunyóban részt vevők a hátralévő 22 másodpercet az öltözőben töltötték el, de a fehérvári csapat így sem tudta kiharcolni a hosszabbítást.

A találkozó teljes hosszában, heves küzdelem zajlott a pályán. A zsűri statisztikája szerint a kapura lövéseket 17-52 arányban a vendégek nyerték, a mérkőzés 3 pontját viszont a kiválóan védekező, hatékonyan támadó debreceniek tartották otthon. A kapunkban Végh Dani ritka nagy bravúrokat bemutatva 51 lövést hárított, 98,08 %-os hatékonysággal védett, oroszlánrészt vállalt a győzelem megszerzésében.

Okos Csanád vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Több, mint két sornyi junior korú hiányzóval álltunk fel a mérkőzésre. Az újpesti győzelem jó hatással volt a csapatunk önbizalmára, hozzájárult a mai meccsünk pozitív alaphangjához. A hétfői videó meetingen a védekező játékunkat elemeztük, meccs előtt pedig az emberhátrányos védekezés szerepeit vettük át. Nyilván nem szerettünk volna ennyi időt hátrányban tölteni, de sikerrel vettük a megpróbáltatást. Le a kalappal mindenki előtt! Bizonyítottuk, hogy bárki ellen versenyképesek lehetünk, ha mindenki tisztességgel beleteszi a munkát a meccsbe. Végh Dani az elmúlt két mérkőzésen nyújtott kiemelkedő teljesítménye is említésre méltó. A nehézségek ellenére az új évben igyekszünk alázattal és kitartó munkával folytatni a szezont!”

2022. december 21. 18.20 Debreceni Jégcsarnok
U 21 52
DEAC Jégkorong Akadémia – FEHA19 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Gólszerzők: Bartók és Révész, illetve Erdélyi

 =Müller Károly=