ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Egy pontra voltunk elég jók ezen az estén

Közzétéve: 2022-12-23

Cimkék:  U 18

December 20-án a két kelet-magyarországi ifi élcsapat mérte össze az erejét az osztrák bajnokságban. A papírforma szerint a házigazdák voltak az esélyesebbek; akik az osztrák ifi ligában 7., míg a mieink a 10. helyet foglalták el, ez a szerzett pontok számát tekintve (20-5) még nagyobb különbséget jelentett.

Révész Zsuzsa kezdett a debreceni akadémisták kapujában. A találkozó oda-vissza játékkal kezdődött és a mezőnyben hasonló erők kemény küzdelmét hozta. Az etap során élesebbek és gólra törőbbek voltak a hazaiak, el is húztak két góllal, a találatokat Kushchov és Oláh szerezték.

A 2. játékrészben továbbra ia a Jegesmedvék domináltak, de a mieink támadásaiban is sokszor benne volt a gól lehetősége. A 25. percben emberelőnybe kerültünk, ezt Révész igen hamar gólra váltotta. A 30. perc elején Tóth visszaállította a két gólnyi távolságot a csapatok között. Ám jött egy újabb debreceni előny, amiből Csanády hozta fel szorosra az övéit. Kevesebb, mint három perccel később a jól hokizó Révész talált be, ezzel kiegyenlítettek a cívis városiak, de nem álltak le, így Lusztig gólja már a vezetést jelentette a hajdúságiak számára.

A 3. harmadban a játék képe keveset változott, a többet támadó miskolciak azonban az 51. percben Orosz révén kiegyenlítettek. Mivel a mieink továbbra is zártan, keményen védték a kapujukat, a hosszabbításra maradt a döntés.

Ebben a speciális helyzetben általában nagy szerep jut a szerencsének. Ezúttal sem történt ez másként, Pásztor góljával a lehető legkisebb különbséggel győztek a hazaiak, amivel otthon tartották a bónusz pontot. A mieink egy ponttal lettek gazdagabbak, némi szerencsével két ponthoz is hozzájuthattak volna.

Szakvezetőnk, Janne Jokila így vélekedett a találkozóról:

„Az első harmadban nem dolgoztunk elég keményen, ráadásul egy játékosunk megsérült, így csak 8 támadónk maradt. A 2. harmadban feljebb kapcsoltunk és négy gólt szereztünk. A 3. harmadban problémáink voltak a győztes mentalitású hokizással, a kijutással a nyomás alól és a játékkal a védekező zónánkban. Emiatt büntetőlövéseket kellett elvégeznünk, amiből az ellenfél szerzett gólt. Az egy pont jó eredmény, de jó leckét kaptuk abból is, hogyan kell játszani, amikor mi irányítjuk a játékot.”

2022. 12.20. 18.40 Miskolci Jégcsarnok
ICEJL
DTVK Jegesmedvék Akadémia - DEAC Jégkorong Akadémia 5-4 hu (2-0, 1-4, 1-0, 1-0)
Gólszerzők: Kushchov, Oláh, Tóth P., Orosz és Pásztor, illetve Révész (2), Csanády és Lusztig

 =Müller Károly=