ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Egy hatost ütöttek a serdülők

Közzétéve: 2022-12-21

Cimkék:  U 16

Serdülő csapatunk a fehérvári akadémisták elleni vasárnapi mérkőzéssel zárta az idei alapszakaszt.  Bár az ellenfél „kibérelte” a II. csoport utolsó helyét, a pontokat azért ezen a meccsen sem osztogatták ingyen.

Asztalos Péter kezdett a hazaiak kapujában. A mieink azonnal belecsaptak a levesbe, másfél perc elteltével Szűcs góljával már vezettünk, 04.50-nél pedig Máthé Miklós növelte az előnyünket. Az első periódusban további találatok nem születtek, bár a srácok továbbra is sokat támadtak, agresszíven hokiztak, 18-8-ra nyerték a kapura lövéseket. 

A 2. játékrészben hasonló keretek között folyt a küzdelem, a mezőnyjátékban kicsit feljebb jöttek a vendégek. A 24. percben Máthé emberhátrányos szituációból, 32.25-nél pedig emberfórból négyre növelte a mieink előnyét, ezt kihasználva Berta Ákos kapuscserét hajtott végre, Kuti Tamás érkezett a jégre. Tíz másodperccel a harmad vége előtt László 4-1-re szépített.

A 3. harmad elején Kiss Máté megszerezte csapata negyedik gólját, majd 50.47-nél Janzsó feljebb tornázta a vendégeket. 54.43-nál két debreceni játékost állítottak ki a játékvezetők, László ezt kihasználva újabb gólt szerzett, de a folytatásban már csak egy Kuti Balázs találat esett, ami megnyugtatta a debreceni szurkolókat.

A lőlap 45-26-ot mutatott a mérkőzés végén, ami egyértelműen jelzi a debreceniek fölényét, csak a 2. harmadban voltak egál közelében a számok. A hazai alakulat sokat támadott, sokszor vették célba a fehérvári kaput és a lövéseikből hat találatot értek el. A meccs második felében közelebb voltak egymáshoz a küzdő felek, de a magabiztos debreceni győzelem nem forgott veszélyben.

Berta Ákos vezetőedző így kommentálta a történteket:

„Újabb fontos mérkőzésen vagyunk túl. Úgy kezdtek a srácok, ahogyan kellett; elszántak voltak és a meccs elejétől agresszívan támadták a fehérváriak kapuját.  Az ellenfélnél többet időztek a támadó harmadban, sikerült helyzeteket is kialakítani, ezek közül értékesítettek egy párat a meccs első felében. Igaz, így is sok helyzetünk kimaradt, de reméljük, ami nem ment be az idén, az jövőre sikerülni fog. A vezetés tudatában a találkozó 2. felében fokozatosan csökkent a koncentráció, ráadásul sok felesleges kiállítással fárasztottuk magunkat, az így kapott lehetőségeket pedig kihasználta az ellenfél. Akadtak pozitív és negatív dolgok egyaránt, de többségében jó dolgokat csináltak a srácok, a rosszakat pedig ki fogjuk küszöbölni! Az U14-ből fellépő újoncokat külön dicséret illeti, reméljük, a fejlődésük továbbra is töretlen lesz. Gratulálunk a srácoknak a 3 pont megszerzéséhez. 

Csapatunk kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván valamennyi szurkolónknak és barátainknak!"


2022. december 18. 11.55 Debreceni Jégcsarnok
U 16 191
DEAC Jégkorong Akadémia – Ifj. Ocskay Gábor JA 6-3 (2-0, 2-1, 2-2)
Gólszerzők
: Máthé (3), Szűcs, Kuti B. és Kiss, illetve László (2) és Janzsó 

 =Müller Károly=