ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Jobb folytatásban bizakodtunk

Közzétéve: 2022-12-14

Cimkék:  U 18

Az EAO ellen aratott múlt heti szép győzelem után az ifi csapat szurkolói e héten szombaton is hasonló lefolyású mérkőzésben bizakodtak. A találkozóra az osztrák bajnokság keretein belül került sor, az ellenfél azonban most itthonról érkezett az összecsapásra.

Gergely Hunor állt az ifi csapatunk kapujában. Az 1. harmadban élénk iramú, váltakozó játék zajlott a jégen. A hazai csapat kezdeményezett többet, az 5. percben Hokky góljával a vezetést is megszerezték, majd 13.41-nél Szűcs megduplázta az előnyüket. A debreceniek azonban nem akartak leszakadni, a harmad legvégén Révész is betalált, így szoros maradt az eredmény.

A 2. játékrészben 25.43-nál Domán kiegyenlített, de a vendéglátók hét perccel később, Varga emberelőnyös gólja révén újra előnybe kerültek. A második etap kiegyenlített játékot hozott, a gólszerzési kísérletek száma azonosan alakult, a piros-kék csapat azonban megőrizte az egy gólos vezetését.

A 3. harmadban ismét a budapesti együttes veszélyeztetett többet, a 44. percben Rósa szerzett gólt, majd az utolsó percben ismételt, amire a mieink sajnos, nem tudtak válaszolni.

A 33. percig a debreceni srácok tartották a döntetlen állást, kár, hogy a továbbiakban kimaradtak a helyzeteik, mert gólra törőbb játékkal szorosabb végeredményt is kiharcolhattak volna. Gergely Hunor 31 lövést hárított, de ez kevés volt a jobb eredményhez.

Janne Jokila vezetőedző az alábbi értékelést osztotta meg velünk:

„Az első harmadban hibáztunk, mert nem mindenki volt játékra készen és az ellenfél 2 gólt szerzett. Utána kezdtünk jobban játszani, és 2-2-re jöttünk fel. A 3. harmadban éreztem, hogy elfogy az üzemanyag, és nem tudunk a győzelemért harcolni. Minden meccsen jó 60 percre van szükségünk a győzelemhez.”

2022. 12. 10. 15.30 Vasas Jégcentrum
ICEJL
Vasas SC-DEAC Jégkorong Akadémia 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők
: Rósa (2), Varga, Hokky és Szűcs, illetve Révész és Domán

 =Müller Károly=