ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Ügyesen hokiztak a fiúk

Közzétéve: 2022-12-14

Cimkék:  U 16

Az Újpesti Jégcsarnokban játszott a mieink serdülő csapata vasárnap délután. Az UTE együttesével ebben a szezonban egyszer már megmérkőztek a srácok, október elején a lila-fehérek 3-2-re nyertek.

Révész Zsuzsa kezdett serdülő együttesünk kapujában. Az első harmadban élénk, váltakozó játék folyt a pályán, a hazai együttes azonban nem volt veszélyes Révész Zsuzsa hálójára, mindössze két lövés fűződik a nevükhöz. A mieink a 8. percben Szűcs Martin révén betaláltak, majd Vona Balázs emberfórban, míg Máthé Miklós hátrányban szerezett gólt.

A 2. játékrész első percében Máthé Miklós újra beköszönt az ellenfélnek, több gól nem esett, a idő főként mezőnymunkával telt el. A mieink fölénye nem volt olyan egyértelmű, mint az első etap során, az UTE azonban még mindig nem jelentett veszélyt a kapusainkra nézve. A 35. percben Révész Zsuzsát Dorogi Vince váltotta.

A 47. percben enyhe fölényt harcoltak ki a házigazdák, 47.40-nél pedig Aniot emberelőnyben szépített, ez lett a végeredmény is.

Az első, sőt jószerével a 2. harmadban is jól hokiztak a mieink, akiknek számos tiszta helyzetet sikerült kialakítaniuk és összesen négy góllal terhelték meg az UTE kapuját. Ezzel feljöttek a tabella 2. helyére, ahol nagy a tolongás, az első és az utolsó helyezetteken kívül mindenki 12, vagy 11 ponttal rendelkezik.

Berta Ákos vezetőedzőnek tetszett, amit a pályán látott:

"Az első harmadban nagyon jól játszottak a srácok, mozogtak a lábak, jól járatták a korongot és agresszívan támadták a kaput. Sok tiszta helyzetet dolgoztak ki, amiből sikerült is értékesíteni egy párat. A negyedik gól után viszont túlságosan belesüppedtek a kanapéba az ünnepek közeledtével és csak a gólszerzéssel volt elfoglalva mindenki, szerencsére a kapusokat kivéve. Ezután sok helyzet adódott mindkét oldalon, de egy harmadnyi jó játékkal sikerült megszerezni a győzelmet. A játéknak számos olyan eleme volt, amelyikben fejlődés látszik, de még messze a cél. Gratulálunk a srácoknak, ügyesek voltak!"

2022.12.11. 14.20 Újpesti Jégcsarnok
U 16 190
UTE – DEAC Jégkorong Akadémia 1-4 (0-3, 1-0, 0-1)
Gólszerzők
: Aniot, illetve Máthé M.(2), Vona és Szűcs

 =Müller Károly=