ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Megérdemelt pontok Újpestről

Közzétéve: 2022-12-09

Cimkék:  U 21

Junior csapatunk szerdán este az Újpesti Jégcsarnokban lépett a jégre. A találkozó esélyesei az újpestiek voltak, nem csupán a hazai pálya miatt, hanem azért is, mert mieink gyengébb formát mutattak az utóbbi időben. Vasárnap beleszaladtak egy kellemetlen hazai vereségbe, így három nappal később a dobogós helyen tanyázó lila-fehérek ellen kellett bizonyítani.

A debreceni kaput ez alkalommal Végh Dániel őrizte. Az 1. harmadban az újpestiek megpróbáltak nyomás alá helyezni minket, de a debreceni védelem megállította a támadásaikat és az ellenakcióik jobbára sikeresnek bizonyultak. 06.37-nél két hazai játékos is a büntetőpadra került, a dupla fórt pedig Révész Levente 07.13-nál gólra váltotta. A 17. perc legelején Borbát Márk is betalált, két gólos előnnyel vonultunk az öltözőbe.

A 2. játékrész első felében gyors gólváltás zajlott, előbb Erdőhelyi szépített, de néhány másodperccel később Csanády visszaállította a két gólos különbséget. A 27. percben Antal ismét felhozta szorosra a csapatát; több találat azonban nem esett, előbb az újpestiek védekeztek ki egy szimpla fórt, majd a 34. percben fordult a kocka, kettős előnybe kerültek, de nem tudták gólra váltani.

A 3. harmad elején elcserélte magát a debreceni legénység, de a védekezés ismét jól működött. A záró harmadban hiába támadtak a lilák, akik az 59.50-nél a kapusukat is lehozták, majd időt is kértek, de így sem voltak képesek kiegyenlíteni.

Az újpesti csapat 45-30-ra hozta a kapura lövéseket, de hiába, a meccset nem tudták a maguk javára fordítani. A 2. harmad az övék volt, de a debreceni együttes szilárdan védekezett, így az egyenlítő találatot nem tudták bevinni a mieinknek. Végh Dániel komoly tartást adott a játékostársainak, a 45 kaput eltaláló lövésből 43-at hárított, 95,56 %-os hatékonysággal védett. Győzelmükkel a srácok elkerültek a tabella 6. helyéről és szép ajándékkal kedveskedtek a debütáló vezetőedzőnek, Okos Csanádnak. Reméljük, ez csak a kezdet!

Az új vezetőedző, Okos Csanád így látta a találkozót:

„Három fő feladatot állítottunk magunk elé az újpestiek ellen. Ezek a taktikai fegyelem, türelem és határozottság volt a párharcok során. Tudtuk, hogy az újpesti csapat nagy nyomást fog ránk helyezni, de a gyors támadásaik nagy részét a semleges zónában sikerült megszűrni. Fontos volt, hogy a védekező zónából a legegyszerűbben és leggyorsabban tudjunk kijönni, majd támadásba lendülni, hiszen vannak gólérzékeny csatáraink, akik képesek betalálni. A második harmadban kicsi szétestünk fejben és taktikai téren is, de az első és a harmadik harmad erőfeszítései meghozták az eredményt. Szép munkát végeztünk!”

2022. december 07. 19.35 Újpesti Jégcsarnok
U 21 50
Újpesti Jégkorong Akadémia – DEAC Jégkorong Akadémia 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
Gólszerzők
: Erdőhelyi és Antal, illetve Borbát, Révész és Csanády

 =Müller Károly=