ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Megérdemelt győzelem az osztrák akadémistákkal szemben

Közzétéve: 2022-12-08

Cimkék:  U 18

December 04-én a felső-ausztriai jégkorong akadémia együttese látogatott el a Debreceni Jégcsarnokba. Az előző magyar-osztrákon kevés babér termett a mieink számára, Most azonban nemcsak az ellenfél, hanem a debreceni srácok hozzáállása és játékkedve is másként alakult.

Gergely Hunor kezdett a hazaiak kapujában. Az első harmadban az osztrák együttes támadott többet, a vendéglátók azonban jól védekeztek. 18.54-nél Gönczi átadásából Domán talált be, a mieink szerezték meg a vezetést.

A 2. játékrész elején Oberhauser egyenlített, de a lassan fordult a játék képe; a 26. perc legelején emberfórba kerültünk és 26.46-nál Kovács Szabolcs újra előnyhöz juttatta a mieinket. Kevesebb, mint négy perccel később Kovács Szabolcs ismételt, két gólos vezetéssel mentünk el szünetre.

A 3. periódus elején egyéni akció végén megint Domán volt eredményes, az 57. percben pedig Tóth Zoltán állította be a meccs végeredményét. A záró harmadban egyre nagyobb fölényben hokiztak a mieink, csaknem háromszor annyi kaput eltaláló lövésünk (19-7) volt, mint az ellenfélnek.

A lőlap 36-26-nál állapodott meg a találkozó végén, ami azt mutatja, hogy mi irányítottuk a játékot a mezőnyben is. A mérkőzés végig sportszerű keretek között zajlott, a játékvezetők mindössze két szabálytalanságot jegyeztek fel a hazai csapatnál és ötöt az ellenfélnél. Hálóőrünk, Gergely Hunor is jól teljesített, bár nem akadt túl sok dolga, 25 védéssel 96,2 %-os hatékonyságot produkált. A csapat két újonca, az erdélyi illetőségű Kovács Szabolcs és Kovács Alpár jól illeszkedtek be az új játszótársak közé. A srácok játékkedve javult az előző fordulókhoz képest, reméljük, hogy ez a trend érvényesül a következő magyar-osztrák mérkőzések folyamán is. 

Janne Jokila vezetőedző a következők szerint értékelte a találkozót.

„Jó 60 percet csináltunk, mindvégig négy sorral. Kiválóan védekeztünk, ami az eredményes támadó játék alapja. A két új játékos is jól szállt be a mérkőzésbe. A mi oldalunkon mindenki keményen dolgozott, ezt kell majd folytatni a következő meccseken is!”

2022. december 04. 11.20 Debreceni Jégcsarnok
DEAC Jégkorong Akadémia – EAO 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
Gólszerzők
: Domán (2), Kovács Sz. (2) és Tóth, illetve Oberhauser

 =Müller Károly=