ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | A Vasas ellen sem jött össze a győzelem

Közzétéve: 2022-12-07

Cimkék:  U 21

U 21-es csapatunk vasárnap délután a sereghajtó piros-kékek ellen lépett a jégre. Egy héttel korábban a listavezető BJA csapata ellen nem sikerült nyerni, így abban bíztunk, hogy Vasassal eredményesebben tudunk szembe szállni.

Buda Márton kezdett a mieink kapujában. Az első percek közepes iramú, változatos játékkal teltek. A 4. percben az ellenféltől Vargát állították ki, az előnyben Karda villant egyet és betalált Monostori hálójába. A játékvezetők azonban videóztak és érvénytelenítették a hazai találatot. 06.30-nál Weiler tuszkolta a gólvonalunk mögé a pakkot, a vendégek szereztek vezetést. A 9. percben a kapus, Monostori szabálytalankodott, de a 2 percet nem tudtuk gólra váltani. 12.38-nál Hladonyra fújtak rá egy palánkra lökést. Ez utóbbi már nem maradt büntetlenül, az ellenfél ketrece előtt elkorizó Borbát a vas alá vágta a pakkot. Két perc sem telt el és több védelmi hiba nyomán Németh újra vezetéshez juttatta a piros kékeket. Az első harmadban a vendégcsapat támadott többet, a mieink sok hibával hokiztak.

A 2. játékrész 6. percében Nyisztor került a büntetőpadra, a hátrányt sikerült kivédekezni, de a 29. minutában Lambertre nem jutott védő és figyelem, már két találattal ment az ellenfél. Nem sokáig, kevesebb, mint 10 perccel később korongot veszített a harmadában a Vasas, Karda góljával pedig szorosra jöttek fel a debreceni srácok.

A 3. harmadban sokáig változatlan maradt az állás, mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberfór. Az 56. percben Hladony értékesítette Lambert passzát, majd a debreceni stáb 58.27-nél időt kért és lehozták Budát is a kapuból. Sajnos, az emberfóros játékkal nem sikerült egyenlíteni, 16 másodperccel az időkérés után Lambert talált be, bebiztosítva a Vasas győzelmét.

Az 56. percben szerzett Hladony-gólig szoros volt az állás, akkor viszont két góllal elhúzott az ellenfél, az utolsó találatuk pedig már nem osztott, nem szorzott. A debreceni alakulat főleg a góllövéssel állt hadilábon és úgy tűnt, mintha a játékosok el is fáradtak volna a meccs végéhez közeledve.

Okos Csanád edző az alábbiakban foglalta össze a véleményét:

„Agresszív letámadásokat vittünk bele a játékunkba, ezeket többnyire jól is kiviteleztük. Veszélyes, minőségi gólhelyzeteket alakítottunk ki, de a gólszerzés terén nem teljesítettünk jól. A játékosok törekvésével és odaadásával teljesen elégedett voltam. Góljaink többségét elkerülhető egyéni hibákból kaptuk, leginkább az apró részletekben kell fejlődnünk.”

2022. december 4. 14.30 Debreceni Jégcsarnok
U 21 48
DEAC Jégkorong Akadémia – Vasas SC 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)
Gólszerzők
: Borbát és Karda, illetve Lambert (2), Németh, Weiler és Hladony

 =Müller Károly=