ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | A 3. harmadban eldöntöttük a mérkőzést

Közzétéve: 2022-12-07

Cimkék:  U 16

A listavezetőtől elszenvedett győri vereség után, serdülő csapatunk újra idegenbeli meccset játszott, ezúttal a HKB együttese ellen. A vasárnap délutáni mérkőzést megelőzően, a mieink a II. csoport 5. helyén tanyáztak, a HKB együttese közvetlenül előttünk, a 4. pozíciót foglalta el.

A mieink kapujában Dorogi Vincze kezdte meg a találkozót. A mérkőzés eleje számunkra nem alakult jól, a HKB már a 3. percben megszerezte a vezetést Kovács révén. Több találat ebben a periódusban nem esett; a mi oldalunkra két kisbüntetés jutott, az ellenfél egy kiállítást kapott, a találkozó állása azonban nem változott, bár a hazai csapat játszott némi fölényben.

A 2. játékrész legelején Kuti Balázs kapott 2 percet palánkra lökésért, ezt a hátrányt sikerrel bekkeltük ki. Ezután kétszer egymás után előnybe kerültünk, de ezek a lehetőségek is kimaradtak. A 29. percben Vincze Dávidot küldték ki, az előnyt Toperczer váltotta gólra. Továbbra is folyamatosak voltak a kiállítások, a sort mieink nyitották meg egy csapatbüntetéssel, majd HKB-s hátrány következett; ezt kihasználva Borbás Bence szépített, ezzel vonultunk pihenőre.

A 3. harmad elején a hazaiakra fújtak rá egy kisbüntetést a játékvezetők, ebből Mogyorós Simon találatával mi jöttünk ki jobban. 48.54-nél kettős emberelőnybe kerültünk, a HKB oldalán 2 játékos, a miénken egy foglalt helyet a büntetőpadon. Ebből a szituációból egyik fél sem tudott előnybe kerülni. A találkozó sorsát Kiss Máté döntötte el, aki 58.17-nél értékesítette Vincze Dávid átadását. Az ellenfél szakvezetője időt kért, lehozta a kapusát is, de nem tudtak fordítani az eredményen.

A két hasonló képességű együttes kiegyenlített küzdelmet vívott, a mieink jobban összpontosítottak, jobban használták ki a lehetőségeiket, így megérdemelten arattak sikert. A kapunkban Dorogi Vince 26 lövést hárított, 92,86 %-os hatékonysággal dolgozott.

Debreceni részről Berta Ákos vezetőedző értékelte a találkozót.

„Az első harmadban túlságosan megilletődötten játszottunk és a ritmust sem találták a srácok, mert nem mozogtak a lábak és fejben is lassúak voltunk. A második és harmadban bátrabban játszottunk, sokkal nagyobb akarattal és többször kerültünk az ellenfél harmadába. Ennek hozadéka az lett, hogy sikerült felzárkózni, majd az utolsó harmadban a győztes gólt is meglőttük. Hatvan percnyi koncentrálás cseréről-cserére igazából még nem megy, de ezen a mérkőzésen is láthatták a játékosok, hogy ha összedolgoznak és kicsit megszenvednek érte, akkor van eredmény is! Gratulálunk a srácoknak!"

2022.  december 4. 14.45 Tüskesátor
U 16 186
HKB – DEAC Jégkorong Akadémia 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
Gólszerzők
: Kovács és Toperczer, illetve Kiss M., Mogyorós és Borbás

 =Müller Károly=