ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U14A | Előbbre léptünk a táblázaton

Közzétéve: 2022-12-07

Cimkék:  U 8

U 14-es csapatunk, amelyik a Kárpát-medencei Magyar Liga ez évi kiírásában a 2. helyen végzett, e hét szombaton fogadta a Kárpáti Farkasok együttesét. A mérkőzést megelőzően a két együttes a II. csoport sereghajtó pozícióiban tanyázott 7-7 ponttal, a Liga ezüstérmes társulat azonban tele volt frissen szerzett önbizalommal, így biztosra vették a győzelmüket.

Kató Bence kezdett a hazai csapat kapujában, akik a szokott összeállításukban léptek a jégre. Az 1. harmadban közepes iramú, változatos játék zajlott a jégen, sok mezőnymunkával. Gól azonban csak egy született, ezt a hazaiak csatára Adam Spirko szerezte. 

A 2. harmadban a játék képe nagyban hasonlított a nyitó etaphoz, mindkét oldalon tíz körüli lövésszámot produkálva. A játékrész elején Balázs egyenlített, majd kétszer is emberfórba kerültek a mieink, de az állás nem változott, a döntés a záró harmadra maradt.

A 3. harmad elején Dankó Barna egyéni akcióból, majd a 48. percben Nábrádi Balázs Dankó passzából talált be, két góllal elhúztak a srácok. Az 51. percben a Farkasoktól Balázs Csaba volt újra eredményes, ezzel szorosra jött fel a vendégcsapat. Az 54. minutában Liszaki Márkot állították ki, de az ellenfél nem tudta kihasználni az emberfórt, éppúgy, mint a bő négy perccel későbbi időkérésük után. A találkozó utolsó percében Madura Armand még betalált, így viszonylag kényelmes győzelmet könyvelhettek el a srácok.

A csapat a frissen megtapasztalt magabiztossággal vette az akadályt és előre lépett a csoporttáblázat 3. helyére. A kapunkban Kató Bence 34 lövésből 32 alkalommal védett.

Borbát Norbert vezetőedző így vélekedett a találkozóról:

„A mérkőzés elején sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Elég sok időt töltöttünk a támadó harmadban, miközben az ellenfél leginkább egyéni kiugrásokra épített, ami többször be is jött nekik, de a kapusunk mindig a helyén volt. Jó volt viszont látni azokat a dolgokat, amelyekről elég sokat beszélgetünk és az edzéseken is gyakoroljuk. Jól menedzseltük a korongot, többször is nagyon szépen tudtuk kihozni a pakkot a harmadból, a pálya szélességét is kiválóan használtuk, ezzel is megnehezítve az ellenfél dolgát. Egyéni megmozdulások, illetve összjátékok után is sikerült betalálni, ami mindenképpen pozitív. Nyilván hibák is előfordulnak, de ezekből próbálunk tanulni és a jó dolgokból építkezni. Célunk, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk, ezért igyekszünk mindent megtenni az edzésnapokon.”

2022. december 3. 14.15 Debreceni Jégcsarnok
U 14 181
Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)
Gólszerzők
: Dankó, Nábrádi, Madura és Spirko, illetve Balázs Cs. (2) 

 =Müller Károly=