ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Gyorsan beletörődtünk a vereségbe

Közzétéve: 2022-12-02

Cimkék:  U 21

November utolsó napján junior együttesünk a Jegesmedvéket látta vendégül a Debreceni Jégcsarnokban. A sportéletben ez azt jelenti, hogy lehetőleg érvényesítsük ellenfelünkkel szemben a hazai pálya előnyeit, de ezúttal korántsem sikerült minden a szándékaink szerint. 

Örömünkre néhány sérültünk visszatért, de a keret még így sem volt teljes. Kezdő kapusként Buda Márton állt be a vasak közé. Élénk iramban kezdődött el a találkozó, a gond csak az volt, hogy a tempót az ellenfél diktálta. 01.49-nél Molnár Gergőt ültették ki, Tóth pedig gyorsan betalált a kék vonal közeléből, majd a 7. perc elején Csíki lőtte be a saját kipattanóját. A 16. percben a mieinktől Szabó Dávidot állították ki, a miskolci emberfórt Trozsák értékesítette. 15.57-nél Borbát 2+2 percet kapott magas bot használata miatt, de ebből a hosszú hátrányból nem kaptunk gólt. A mezőnyben is tetszetősebben, veszélyesebben és gólra törőbben hokizott a vendégcsapat, a mieink mindössze négyszer lőttek kapura 15 kísérlettel szemben.

A 2. játékrész elején Buda hárított néhány veszélyes miskolci próbálkozást. A 25. percben Szabó Dávid került a büntetőpadra, bő egy perccel később Tóth lövését a debreceni hálóőr nem tudta védeni. 26.21-nél a hazai szakvezetés időt kért és kapust cserélt, Végh Dániel állt a vasak közé. Sajnos, Popov hét másodperccel később felavatta a cserekapust is, majd Sánta gyömöszölte át a pakkot a gólvonalunkon. Kevesebb, mint fél perccel később Karda kiugrását nem vették túl komolyan a miskolciak, a debreceni támadó góllal büntetett. A 33. percben Mihalik Gergő bevert egy kipattanót, de a gólt nem követték további hazai találatok, 4 perccel a harmad vége előtt Szeferinkin lépett ki, de a kapusba lőtte a pakkot.

A 3. harmadot Illés kiállítása vezette be, majd a 42. percben Zilahi kék vonalas lövése talált utat a Jegesmedvék hálójába. 43.33-nél a két csapatból többen is egymásnak ugrottak, Fazakas a vendégektől, Ördög a mieinktől 2+5+20 percet kapott, 20 másodperccel utóbb a vendégcsapat is időt kért. A harmad feléhez közeledve először Tóth, majd Károly szerzett gólt, azután 50.14-nél hullani kezdtek az 5+20 perces büntetések, hazai részről Süket és Szefereinkin, a vendégoldalról Illés és Popov vonulhatott az öltözőbe, „sima” két percet többen is bekönyvelhettek maguknak. Az 56. és az 57. percben két gólt még szerzett a miskolci együttes Tóth és Károly révén, de úgy tűnt, mintha a bunyó jobban érdekelte volna a srácokat. A zsűri összesítéséből kiderült, hogy a 3. harmadban a debreceniekre 83, a miskolciakra 87 perc büntetésidőt szabtak ki a játékvezetők. 

A kapura lövések aránya 28-42 volt a vendégcsapat javára. A Jegesmedvék jobban hokiztak, megérdemelték a győzelmet, a debreceniekre pedig rengeteg munka vár, ha előre akarnak lépni. 

2022.11.30. 19.20 Debreceni Jégcsarnok
U 21 56
DEAC Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék Akadémia 3-10 (0-3, 2-3, 1-4)
Gólszerzők: Karda, Mihalik G. és Zilahy, illetve Tóth T.(4), Károly (2), Sánta, Csíki, Popov és Trozsák

 =Müller Károly=