ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Keményebb kiállásra lett volna szükség

Közzétéve: 2022-11-30

Cimkék:  U 16

U 16-os csapatunk november 27-én délben, Győrben játszott bajnoki mérkőzést. Az előzetes várakozásaink nem lehettek túl rózsások, tekintve, hogy az ellenfél pontveszteség nélkül vezette a II. csoportot, míg a mieink csak 6 pontig jutottak és ezzel az 5. helyre predesztinálták magukat.

A debreceni alakulatnál Dorogi Vince volt a kezdő kapus. Már az 1. harmadban fölénybe kerültek a jóval keményebben hokizó hazaiak, ez a 8. percben érett góllá, Varga Csaba révén. A 13. percig tudtuk tartani az eredményt, ekkor Varga Áron találatával lett 2-0 oda, a gólt emberelőnyben lőtték. 17.33-nál Wunder is beköszönt a mieinknek, három gólos győri vezetésnél vonultunk szünetre. A játék képéről annyit, hogy az első etap során a győriek ellen négy két perces kisbüntetést ítéltek meg, de az emberelőnyöket nem tudtuk gólra váltani.

A 2. játékrészben kiegyenlítettebbé vált a találkozó, nem utolsó sorban azért, mert a srácok ekkor már felvállalták az ütközéseket. A harmadban előbb Semsey-Bakó, majd Szűcs foglalt helyet a büntetőpadon, őket három hazai kisbüntetés követte. 30.37-nél Berta Ákos szakvezető kapust cserélt, Asztalos foglalta el Dorogi helyét. Egyenlő erők küzdöttek a jégen, a mieink oldalán továbbra sem volt megfelelő a lövés-hatékonyság, kilenc másodperccel a periódus  vége előtt aztán Angyaláti négy gólosra növelte a hazaiak előnyét.

A záró harmad első dekádjában két győri hátrány követte egymást, de a debreceni gól most sem akart megszületni. 49.19-nél Balogh András megszerezte az ellenfél ötödik találatát, ami – ahogyan később kiderült - már a végeredményt jelentette. 58.55-nél egy bunyó még kibontakozott a jégen, a főszereplők közül hárman már vissza sem jöttek a mérkőzésre.

A mérkőzés 2. harmadában és részben a harmadikban is, jórészt egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, egyébként fölényben hokiztak a hazaiak és megérdemelten győztek. A mieink is sokat próbálkoztak, (mindössze öt lövéssel kevesebbszer, mint a győriek) viszont nyomasztó volt a két csapat különbsége a lövés- hatékonyság terén. 

Berta Ákos vezetőedző röviden értékelte a találkozót, és azt sem titkolta el, hogyan lehetünk a jövőben sikeresebbek.

"A legutóbbi mérkőzésünkhöz hasonlóan kezdődött ez a meccs is, csak nem a mi javunkra, így elhúzott az agresszív, agilis játékot mutató hazai csapat. A második és harmadik játékrészben már nem kisfiúk módjára játszottunk, de a helyzetek kihasználása nem volt megfelelő ahhoz, hogy fel tudjunk zárkózni, így megérdemelten nyert az ellenfél. Az első harmadban nem, de a másik kettőben elfogadható volt a produktum. A jégkorong kemény sportág, ha nem állsz bele a meccsbe fizikailag és nem vállalod fel, hogy néha bizony áldozatot is kell hozni a sikerért, akkor esélyed nincs a jó eredményre. Ajándékba még a Mikulás közeledtével sem kapsz korongot az ellenféltől, maximum elvernek virgáccsal. Keményebben és nagyobb elánnal kell játszanunk a hátralévő mérkőzéseken, hogy babér is teremjen számunkra az ellenfél kapuja előtt!"

2022. november 27. 12.45 NEMAK Jégcsarnok
U16 183 
UNI-Győr NEMAK ETO HC – DEAC Jégkorong Akadémia 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
Gólszerzők
: Angyaláti, Wunder, Varga Cs., Varga Á. és Balogh A.

 =Müller Károly=