ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Az ifik Ausztriában meccseltek 

Közzétéve: 2022-11-24

Cimkék:  U 18

Az ifik Ausztriában meccseltek 

Ifi együttesünk november 22-23-án a ausztriai túrán vett részt, ahol az EAO és az EC KAC csapataival játszott bajnoki meccseket. Az első napon, Linzben nagy harcot vívtunk a házigazdáknak és csak a ráadásban maradtunk alul.

Buda Márton kezdett a mieink kapujában. Az 1. Az első harmadban fölényben játszott a hazai csapat, de összességében inkább kiegyenlített a volt a találkozó, két kiállítás esett mindkét oldalon.

A 2. játékrészben a debreceniek játszottak veszélyesebben; a 28. percben Palla, majd az utolsó percben emberelőnyben Csanády volt eredményes. 

A 3. harmadban rákapcsolt az ellenfél. az 56. percben elaludt egy rövid időre a vendégvédelem, így történhetett, hogy 20 másodperc alatt egyenlített az ellenfél; Sólyom és Vakhabov jegyezték a találatokat. A záró harmadban – bár nagy küzdelem folyt a győzelemért - további gólok nem estek, sőt a hosszabbításban is maradt a döntetlen állás.

A meccs és a bónusz pont sorsát Maierhofer rávezetése döntötte el, amiért nagy kár volt, ha nem is gond nélkül, de nyerhettünk volna. Kiemelésre kívánkozik Buda Márton kapusteljesítménye, a hálóőr 39 lövést hárított, 95,1 % volt a hatékonysága.

Janne Jokila vezetőedző hasonlóképpen értékelte az eseményeket.

„Szerintem 50 percen keresztül jó jégkorongot játszottunk, de végül nem voltunk eléggé érettek ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Ez egy tanulási folyamat a győztessé váláshoz, ahol megtanuljuk, hogyan kell nyerni. Ám úgy gondolom, hogy ma este, 14 játékossal jó meccset játszottunk.

2022.november 19. 17.40 Linz
ICEJL 
EAO- DEAC 3-2 bü (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Sólyom, Vakhabov és Maierhofer, illetve Palla M. és Csanády 

A túra második napján a Klagenfurt AC ellen léptek a jégre a mieink. Bár tudtuk jól, hogy a KAC talán a legjobb osztrák csapat, erre a végeredményre azért nem számítottunk. 

2022. november 20. 12.00 Klagenfurt
ICEJL 
KAC – DEAC 19-4 (8-1, 8-1, 3-2)
Gólszerzőink
: Lusztig, Vas, Balogh Á. és Fehér Á.

A találkozó után, nem éppen jó kedvűen, megszólalt szakvezetőnk, Janne Jokila is

„Mit is mondjak... biztos vagyok benne, hogy a csapatunk mindent megtett, amit csak tehetett, de óriási volt a különbség a két együttes között. Ez a rideg igazság. Még rengeteg dolgunk van!”

 =Müller Károly=