ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | Fejben elfogytunk a végére

Közzétéve: 2022-11-24

Cimkék:  NU 25

A listavezető debreceni lányok hétfőn este Hatvanba látogattak, ahol a Keleti csoport legerősebb csapatával mérkőztek meg. A mieink kerete még véletlenül sem volt teljes, a kapunkat például az alig egy éves sportolói múlttal rendelkező Kovács Rebeka védte.

Az életkor és a testsúly tekintetében egyaránt nagy fölényben volt a hazai együttes. Dancsfalvi Norbert csapata szilárdan védekezett és kontrákkal kísérletezett. Az 1. harmad jórészt mezőnyjátékot hozott, a debreceni lányok derekasan küzdöttek, nem játszottak alárendelt szerepet.

A 2. játékrészben folytatódott a nagy harc a mezőnyben, mígnem a 33. percben Juhász-Berencsi Luca szólóból betalált, az ellenfél stábja pedig időt kért. A hatvaniak sokat támadtak, sokat veszélyeztettek, de nem tudtak egyenlíteni, emberfórban sem.

A 3. harmadban az ellenfél tovább fokozta a nyomást és a 44. percben Rozsnaky góljával kiegyenlítettek, majd emberhátrányba kerültek és ezúttal Dancsfalvi edző kért időt. Csodát nyilván ez sem hozott, 47.48-nál Jónás Leila hátrányos találatával vezetéshez jutott az ellenfél. Nem sokáig vezettek, az 53. 24-nél Juhász Berencsi Luca egyéni akció végén egyenlített. Az 56. percben újra előnybe kerültek a mieink, de Ónody kiugrását nem tudták hárítani, a hatvaniak újra előnybe kerültek. A lányok mindent megpróbáltak, az utolsó másodpercekben kapus nélkül is, de az eredmény már nem változott.

A találkozó a 3. harmad végén dőlt el a komoly fizikai fölényben hokizó hatvaniak javára. A debreceni alakulat dicséretesen küzdött, egyenlő ellenfelei voltak a házigazdáknak, teljes kerettel nyilván még több esélyük lehetett volna.

Dancsfalvi Norbert vezetőedző elégedetten nyugtázta lányai teljesítményét.

„Kiélezett, jó mecset játszottunk a tavalyi bajnokkal szemben, le a kalappal minden játékosom előtt! Sajnos, sok hiányzónk volt, két sorral játszottunk és nem bírtuk végig a találkozót. Apró dolgokban hibáztunk, mert kevés volt az oxigén. Mégis úgy gondolom, hogy teljes kerettel esélyünk van arra, hogy idén mi emeljük magasba a bajnoki trófeát. Persze csak akkor, ha elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk erre és küzdünk az elejétől a végéig minden alkalommal. Még egyszer gratulálok a csapatnak!”

2022. november 21. 20.00 Hatvani Jégpálya
NU 25B 24
FC Hatvan Girls – Debreceni HK 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)
Gólszerzők
: Ónody, Rozsnaky és Jónás L., illetve Juhász-Berencsi(2)

 =Müller Károly=