ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | A jobb helyzetkihasználás döntött

Közzétéve: 2022-11-22

Cimkék:  U 21

A küzdő felek a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapon, november 6-án meccseltek utoljára, a hazaiak a Budapest Akadémiától, míg a debreceniek az újpestiektől szenvedtek vereséget, bőven volt tehát javítani valójuk.

A debreceni kapuban Antek Tamás kezdett. A mieink számára igencsak rosszul indult a találkozó, Molnár Gergőt kiállították, az emberhátrányt pedig Németh gólra váltotta. A korán bekapott találat nem törte össze a mieinket, nagy küzdelem zajlott a jégen. 14.45-nél a hazaiak harmadik sora vezetett támadást, amelynek végén Grin góljával növelte az előnyét a fehérvári legénység. 

A 2. játékrészben főként a mezőnyben folyt oda-vissza a küzdelem. A fehérváriak többet támadtak és többet lőttek kapura, mint a mieink, akik több ígéretes támadást vezettek, de a meccs állása nem változott.

A 3. harmad legelején az ellenféltől előbb Farkas, majd röviddel később Csölle került a büntetőpadra, hosszabb ideig hokiztunk dupla fórban, de a felzárkózás nem sikerült. 47.03-kor Őrit szórták ki, de ismét nem tudtunk szépíteni. 58.28-nál a debreceniek stábja időt kért, ez sem vált be, viszont kinyíltunk hátul és végül Németh üres kapus találatával eldőlt a mérkőzés sorsa.

A fehérváriak a hatékonyabb támadó munkájuknak köszönhetően nyertek, a mieinknek megint nem ment a góllövés. Mindössze 28 alkalommal vettük célba a hazai kaput, az ellenfél viszont negyvenhétszer. Antek Tomi remekül dolgozott a mieink gólvonala előtt, 44 lövést hárított, ami 95,85 %-os hatékonyságnak felel meg. 

Mihail Sokolov csapatvezető edző így kommentálta a találkozót.

„Eleve nagy hátránnyal vágtunk neki a mérkőzésnek, mivel különböző okok miatt hét játékos hiányzott a keretből. Az 1. harmadban eléggé álmosan kezdtek a srácok, az ellenfél gyorsaságban felülmúlt bennünket, a hosszú buszozás se könnyítette meg a dolgunkat. A 2. játékrészben jól védekeztünk, elől azonban nem mentek jól a dolgok, át kellett állni két sorozásra. Voltak helyzeteink, szólót is vittünk, gólt, gólokat azonban nem sikerült szerezni. A 3. harmadban is kimaradtak az emberelőnyeink, végül üres kapus góllal nyert az ellenfél.”

2022. november 16. 15.00 Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
U 21 37
FEHA19 – DEAC Jégkorong Akadémia 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Németh (2) és Grin

 =Müller Károly=