ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | Egy ponttal tértünk haza, bár nyerni kellett volna

Közzétéve: 2022-11-15

Cimkék:  U 16

Vasárnap a fehérvári akadémisták voltak U 16-os csapatunk ellenfelei. A papírforma hazai győzelmet igért, valójában viszont több mérkőzésre való gólhelyzetünk maradt ki, végül egy pontot hoztunk haza.

A debreceni kapuban Dorogi Vince kezdett. Az első percektől a mieink diktálták a mérkőzés tempóját, sokat támadtak, nagy fölényt harcoltak ki. A meccs képére jellemző volt, hogy az első etap során több, mint háromszor annyi lövéssel próbálkoztak, mint az ellenfelünk. A 14. percben Hetényi révén mégis a hazaiak kerültek előnybe, ám egy perc múlva Vincze Dávid kiegyenlített és az állás a harmad végéig nem változott. 

A 2. játékrészben a mérkőzés képe alig módosult; a fehérváriak védekeztek, a debreceniek támadtak, de nem tudtak betalálni.

A 3. harmadban kiegyenlítődött a játék, bár ezúttal is a mi oldalunkon volt a fölény. A 40. percben Berta Ákos kapust cserélt, majd egymás után kétszer emberhátrányba, utána pedig egyszer előnybe kerültünk, de így sem változott a döntetlen állás. Összességében egy vagonra való lehetőséget hagytunk ki, végül a vendéglátók a rendes játékidőben döntetlenre mentették a találkozót.

Mivel a hosszabbítás sem hozott döntést, szétlövés következett, ahol Méder betalált, ezzel a hazaiak otthon tartották a bónusz pontot.

A kapura lövések terén 27-45 arányban bizonyultunk jobbnak, a csaknem félszáz lövésből pedig általában több mérkőzést is meg lehet nyerni. Valószínűleg még egy találatra lett volna szükség ahhoz, hogy átszakadjon a gólzsák, de sajnos, ez nem történt meg, biztos három pontot szalasztottunk el.

Berta Ákos vezetőedző érthető módon bosszús volt a találkozó után.

„Hosszú utazást követően a srácok ügyesen álltak bele a meccsbe, nem estek kétségbe, amikor gólt szerzett az ellenfél. Sajnos, az egyenlítő gól előtt és utána is temérdek gólhelyzetet puskáztunk el. Eszméletlenül sok korongot adtunk el a védekező harmadban, bizonyára az útközben érzékelt sok huppanó és kátyú maradt benne az ütőkben. Csak erre tudok gondolni, mert ezúttal nem a koncentrációval volt a gond. A kapusokat mindkét oldalon dicséret illeti. Ebből a mérkőzésből egyetlen egy dolgot tudtunk tanulni; hogy ha nem lövöd be egyetlen egy zicceredet sem, akkor a meccs végén a szerencse sem lesz veled. Ahogy mondani szokták: idegenben jó az is iksz is, csak az ütőket féltem, mert lassan szét fognak robbanni, annyi helyzet maradt bennük megint.”

2022. november 13. 13.15 Székesfehérvár 
U 16 176
Ifj. Ocskay Gábor JA – DEAC Jégkorong Akadémia bü 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) 
Gólszerzők
: Hetényi és Méder, illetve Vincze 

 =Müller Károly=