ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U16 | A második játékrészben veszítettük el a meccset

Közzétéve: 2022-11-10

Cimkék:  U 16

Serdülő együttesünk vasárnap, kora délután az UNI Győr csapatát fogadta Debrecenben. A papírforma szerint nehéz meccs elé néztünk, az ellenfél pontveszteség nélkül állt az U 16 II. csoport élén.

A kezdésnél Révész Zsuzsa állt a hazaiak kapujában. A debreceniek hatékonyan indították az első harmadot, 05.03-nál emberfórból Vincze Dávid talált be a vendégeknek. A harmad feléhez közeledve előbb Ambrus lőtt újabb gólt, majd kevéssel később Szűcs követte a jó példát. A 3. gólunk után a győriek kapust cseréltek, a 18. percben pedig Papp találatával szépítettek.

A 2. játékrészben fokozták a nyomásukat a vendégek. Ebben a mieink is a segítségükre voltak, a periódus elején egymás után kétszer kerültünk emberhátrányba. A 34. percben Angyaláti szorosra hozta fel a győrieket, akik viszont emberhátrányba kerültek Varga szabálytalansága okán. Kevesebb, mint 20 másodperccel utóbb Papp emberhátrányból egyenlített, majd a harmad során még kétszer volt eredményes. Így három gólos előnyből két gólos hátrányba kerültek a debreceniek, akik a 2. etap során mindössze négyszer próbálkoztak a gólszerzéssel, de hiába.

A 3. harmadra a debreceni szakvezető kapust cserélt, Révész Zsuzsát Dorogi Vince váltotta. A cserekapusnak jóval több dolga akadt, mint győri kollégájának, mivel a kapura lövések terén a záró harmadot is a vendégek nyerték 7-14 arányban. Berta Ákos az 58. percben megpróbálkozott a kapus lehozatallal is, de ez nem hozta meg a kívánt eredményt. Végül a harmad gól nélküli döntetlennel zárult, a győriek sikeresen őrizték meg két gólos előnyüket. 

A vendégcsapat megérdemelten nyert, a kapura lövések 20-46-os aránya világosan jelzi, hogy a mezőnyhokiban is ők voltak a jobbak. 33.13-al kezdődően 5 perc alatt négy gólt kaptunk, leginkább koncentrációs hibák miatt, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak.

Berta Ákos, a hazaiak vezetőedzője így nyilatkozott a mérkőzésről. 

„A tabella első helyezettje ellen remekül kezdtek a srácok. Az első harmadban sok helyzetet dolgoztunk ki, de a másodikban pár perces koncentráció-hiány semmissé tette az előnyünket. Könnyelmű megoldásokat választottunk és ahogyan az lenni szokott, ezeket büntette az ellenfél. Többször is ki nem kényszerített hibát követtünk el azokon a helyeken, ahol nem lett volna szabad, így a harmadik harmadban már nem nálunk volt az előny. Mindent megpróbáltunk, de nem sikerült a meccs végén egyenlíteni. Egy jégkorong mérkőzés minimum 60 percig tart, ahol végig figyelni és koncentrálni kell cseréről cserére, ám ez ma nem sikerült. A védekező zónában többször magára hagytuk a kapusunkat és elajándékoztuk a korongokat. A középső harmad második felét leszámítva ügyesen játszottak a srácok, de ma nem érdemeltünk győzelmet, ahhoz az elejétől a végéig figyelni kellett volna és ott lenni fejben minden egyes csere során."

2022. november 06. 14.25 Debreceni Jégcsarnok
U 16 174
DEAC Jégkorong Akadémia – UNI Győr-Nemak ETO HC 3-5 (3-1, 0-4, 0-0)
Gólszerzők
: Szűcs, Vincze és Ambrus, illetve Papp (4) és Angyaláti

 =Müller Károly=