ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U21 | Nagy küzdelem után egy gól döntött

Közzétéve: 2022-11-09

Cimkék:  U 21

Junior együttesünk vasárnap az újpestiekkel vívott nagy csatát a Debreceni Jégcsarnokban. A két alakulat legutóbb október elején Újpesten találkozott egymással, akkor a házigazdák nagy gólkülönbségű győzelmet arattak, a debreceni legénység pedig azóta készült a visszavágásra.

A mieink kapuját ez alkalommal Végh Dániel védte. Ahogyan az sejthető volt, komoly jelentősége lett a speciális játékhelyzeteknek; Zolahit néhány másodperccel a korongbedobás után kiállították, de ekkor találat még nem született. A 7. percben Molnár Gergő, kevesebb, mint nyolc perccel utóbb a lila-fehérek közül Sipos került a büntetőpadra, de a küzdő felek jól védekeztek. 15.05.nél Bartók, majd kevéssel utóbb Kókai ült ki, a dupla fórt Erdőhelyi értékesítette. Az újpesti előny nem tartott sokáig, 18.21-nél Karda emberhátrányban egalizálta az állást.

A 2. játékrész legelején fordult a kocka, megint Karda villogott emberhátrányban és a hálóba lőtte Gruff jó átadását. 27.14-nél Hrabák és Zilahi akaszkodott össze, majd Bartók is kapott két percet sportszerűtlen magatartásért. Az utóbbi kisbüntetést ugyan sikerült megúszni, de Laskawy 5 az 5 ellen egalizált. A mieink oldalán folytatódtak a sorozatos kiállítások; 34.49-nél Kókait, majd egy játékmegszakításban Zilahit és Gruffot is a büntetőpadra küldték, újpesti részről Szilassy kapott 2 percet. Nem egészen egy minutával később Ördög következett, büntetése áthúzódott a 3. harmadba. A középső harmadban 4-14 volt a büntetéspercek aránya, nem csoda, ha a debrecenieket kezdte felőrölni a folyamatos emberhátrány.

A 3. harmadban előbb Zilahi, majd 53.25-nél Méhes kényszerült a büntetőpadra, az utóbbi játékmegszakításban az UTE idő kért. 56.51-nél Zilahi már az ötödik két percét könyvelhette el, 58.00-nál azonban Szalmás kihasználta az újpesti fórt és megszerezte a liláknak a vezetést. A debreceni szakvezető időt kért, de hiába történt még egy kiállítás a lilák oldalán, a fáradt hazai legénység nem tudott egyenlíteni.

A debreceniek a meccs folyamán 30 percet, az ellenfél 12 percet töltött emberhátrányban, ami túl nagy előny egy olyan kiváló képességűcsapat sz ámára, mint a lila-fehérek. A találkozót jórészt a speciális játékhelyzetek döntötték el, a mérkőzés öt góljából négy emberelőnyben, vagy hátrányban esett.

Az összecsapást Alexey Kosourov távollétében segítőtársa, Misa Sokolov értékelte.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, egyenlő erők küzdöttek. Betartottuk a taktikai utasításokat, a srácok sokat ütköztek, blokkoltak jó volt a kapusteljesítmény is.  Sajnos, túl sok időt töltöttünk emberhátrányban és túl sok büntetést kaptunk szövegelés miatt. Ha visszatérnek a sérültjeink – Bartis, Domán, illetve Révész – és leszokunk a szövegelésről, akkor több esélyünk lesz. Erre szükségünk is van, mivel a legjobb négy közé szeretnénk eljutni!”

2022. november 06. 17.30 Debreceni Jégcsarnok
U 21 35
DEAC Jégkorong Akadémia – Újpesti Jégkorong Akadémia 2-3 (1-1, 1-1, 0-1) 
Gólszerzők
: Karda (2), illetve Erdőhelyi, Laskawy és Szalmás

 =Müller Károly=