ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Egyenlítettünk, aztán elfogyott az erő

Közzétéve: 2022-11-09

Cimkék:  U 18

Ifi együttesünk november 5-én a DVTK Jegesmedvék csapatával játszott bajnoki mérkőzést. Az 1. harmadot még lehozták a mieink szorosra, ám aztán jött a hideg zuhany (egy perc alatt három kapott gól) és egyre inkább elhúztak a miskolciak.

A debreceni alakulat hálóját Gergely Hunor védte. Eléggé pontatlan játékkal indítottak a mieink. A 4. percben egy korongeladás nyomán vezettek a miskolciak, a gólt Oláh szerezte. Ezután két miskolci és egy debreceni kisbüntetés következett, miközben emberfórban Bak meglőtte a második vendéggólt. 18.26-nál az ellenféltől Pásztor kapott 2+2 percet, ebből született meg az emberelőny, melyet Balogh a 19. percben értékesített.

A 2. harmad legelején ismét létszámfórban játszhattunk, melyből Mihalik Gergő ütött egy szép találatot. Örültek a debreceniek, de a vendégek kevesebb, mint egy perc alatt háromszor is betaláltak. Ezután Janne Jokila időt kért, de alig több, mint hét perc elteltével Kushchov már a második gólját szerezte. 34.44-nél Lusztig találatával szépítettek a mieink, de nem kerültek lőtávolságba.

A 3. játékrész 5. percében Mészáros növelte a vendégcsapat előnyét, majd kevéssel később Fehér Ádám kozmetikázott az eredményen. A 49.00-nál kisebb bunyó is „színezte” a végjátékot, de a meccs állása már nem változott.

A pontosabban és gólerősebben hokizó miskolciak megérdemelten nyertek. A mieink éppen megindultak felfelé, amikor megsorozták őket a vendégek, így a srácok hiába lőttek még kettőt, ez már csak kozmetikázásra volt jó.

Okos Csanád edző így vélekedett a mérkőzésről.    

„Négy lőtt góllal simán lehet mérkőzést nyerni. 37 kapura lövésünk volt, és ezek többsége veszélyes próbálkozásnak felelt meg. Játékosaink próbálkoztak, de a miskolci gárda sokkal agresszívabb, akaratosabb munkát végzett a pálya minden területén, emellett a befejezéseik sokkal élesebbek és pontosabbak voltak. Ifi korosztályban vagyunk, természetesen szép látvány, ha a csapatunk jól játszik, és az elvárt, begyakorolt játékelemek megjelennek a meccsek folyamán, de nem igazán érzem a győzelem iránti elszántságot a játékosaink többségénél, aminek hiányában nehéz akár csak előrelépést is tenni a tabellán.”

2022. november 05. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
U 18 168
DEAC Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék Akadémia 4-7 (1-2, 2-4, 1-1)
Gólszerzők
: Lusztig, Fehér Á., Mihalik G. és Balogh, illetve Kushchov (2), Bak, Orosz, Tóth P., Mészáros és Oláh

 =Müller Károly=